Sjajan kuvarski trik kako da vam ulje ne prska van tiganja

Sjajan kuvarski trik kako da vam ulje ne prska van tiganja

Kad pomislite na tragove od ulja koji ostaju po kuhinji i šporetu od prženja, dođe vam da odustanete od omiljenog obroka.

Prženje je popularan način pripreme hrane u mnogim tradicionalnim kuhinjama. Iako pržena hrana nema sjajnu reputaciju među zagovornicima zdravog načina života, zbog ukusnog obroka spremni smo i da zažmurimo na neke stvari.

Međutim, ono što nas često odvraća od prženja hrane je nered koji ostaje nakon toga. Ulje može da ostavi tragove na šporetu i u kuhinji. Ipak, postoji jednostavan trik kojim se to prskanje sprečava, a retko ko ga zna. Kada u tiganj budete sipali ulje, odmah dodajte i malo soli dok je ulje još hladno.

Pored toga, pre nego što sastojke spustite u ulje, dobro ih osušite. Važno je i da namirnice koje stavljate na zagrejano ulje ne budu vlažne (upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja). Prosušite ih i lagano spuštajte u tiganj, sa što manje visine.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.