
Sjajan kuvarski trik kako da vam ulje ne prska van tiganja
Kad pomislite na tragove od ulja koji ostaju po kuhinji i šporetu od prženja, dođe vam da odustanete od omiljenog obroka.
Prženje je popularan način pripreme hrane u mnogim tradicionalnim kuhinjama. Iako pržena hrana nema sjajnu reputaciju među zagovornicima zdravog načina života, zbog ukusnog obroka spremni smo i da zažmurimo na neke stvari.
Međutim, ono što nas često odvraća od prženja hrane je nered koji ostaje nakon toga. Ulje može da ostavi tragove na šporetu i u kuhinji. Ipak, postoji jednostavan trik kojim se to prskanje sprečava, a retko ko ga zna. Kada u tiganj budete sipali ulje, odmah dodajte i malo soli dok je ulje još hladno.
Pored toga, pre nego što sastojke spustite u ulje, dobro ih osušite. Važno je i da namirnice koje stavljate na zagrejano ulje ne budu vlažne (upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja). Prosušite ih i lagano spuštajte u tiganj, sa što manje visine.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.