Salata sa tikvicama i oslićem

Potrebno:

3 tikvice, 5 crvenih pečenih paprika, 100 g sitno seckanog mesa oslića,150 g kravljeg sira, 2 veze peršuna, so, biber, 1 glavica sitno seckanog belog luka, ulje za prženje, soja sos

Priprema:

U tiganju na malo ulja kratko propržite sitno seckani oslić i izvadite u posudu. Tikvice iseckajte na kolutove i u zasebnom tiganju propržite na ulju. Nakon toga propržite pečene paprike iscepkane na rezance, pa odložite u sud. U istom ulju pržite i seckani beli luk. Kada tečnost ispari dodajte začine. U činiju poređajte tikvice ukrug, dodajte oslić, sve prelijte belim lukom, a potom preko stavite paprike. Sir isecite na kolutove i poređajte preko paprika. Sve pospite peršunom i začinite soja sosom na kraju.

Služite ohlađeno.

Salata sa tunjevinom

Potrebno:

500 g svežeg spanaća, 250 g tunjevine iz konzerve, 250 g kravljeg sira, maslinovo ulje, so,  biber, sok od 1 limuna, so, beli luk

Priprema:

Spanać dobro operite i ostavite da se osuši. Tunjevinu ocedite od  ulja. Sir isecite na kockice, pospite sečenim belim lukom i biberom. Spanać začinite maslinovim uljem, solju i sokom  od limuna. Preko stavite oceđenu tunjevinu. Na kraju dodajte začinjeni sir.