Brza torta sa bananama i keksom

Sastojci

250 g prah šećera

250 g margarina

250 g mlevenog keksa

4 kisele jabuke izrendane bez kore

5 banana

4 kesice šlaga

Priprema

Margarin umutite s prah šećerom. Dodajte mleveni keks, narendane jabuke i 3 izgnječene banane. Formirajte tortu od polovine mase. U sredinu stavite iseckane 2 banane i preko toga drugi deo mase. Odozgo ukrasite umućenim šlagom.

Izvor: Stvar ukusa

Snikers torta koja se ne peče!

Idealna letnja poslastica jeste ona oko koje nema mnogo muke i ne oduzima puno vremena - dakle nema pečenja ni kora, a ipak je neodoljivo ukusna, kremasta i sočna. Snikers torta je baš takva. Ako volite ove popularne čokoladice, budite sigurni da će ovaj dezert osvojiti vaše srce! Prijatno!

Sastojci: 

 - 5 žumanaca

- 5 belanaca

- 5 kašika šećera

- pola l slatke pavlake

- 300 g neljuštenog kikirikija

- 150 g čokolade za kuvanje

- maslac, mleko 

Priprema:

1. Žumance miksajte sve dok ne dobijete smesu, pa posudu sa žumancima stavite iznad pare na najmanje 4 minuta, uz neprestano mešanje. Skinuti sa pare, ostaviti da se ohladi malo.

2. U međuvremenu umutite slatku pavlaku u sneg. Belanca takođe istucite u čvrst sneg, pa u njih neizmenično dosipajte kašiku pavlake, kašiku šećera i kašiku žumanaca. Sve vreme balgo mešajte mikserom. Nastavite sa dodavanjem sve dok potrošite sve sastojke i dok se svi ne sjedine. Dobijenu smesu ostavite u frižideru desetak minuta, da se ohladi.

3. U međuvremenu očistite kikiriki od ljuske i jednu trećinu lagano istucite na sitne komadiće, a ostatak sameljite. Čokoladu izlomite na kockice i stavite na paru da se rastopi, a kada omekša dodajte malo maslaca i 2 kašike mleka kako bi dobili čokoladnu glazuru. 

4. Krenite sa slaganjem slojeva torte - na dno kalupa za tortu stavite trećinu mlevenog i usitnjenog kikirikija, preko tog sloja namažite trećinu pripremljene kreme, ponovo stavite sloj kikirikija i preko njega kašikom stavite trećinu rastopljene čokolade. Ponovno namažite krem, preko nje stavite tanki sloj čokolade, najbolje je šarati pomoću kašike, nastavite sa slojem krema, i potom posipajte preostalim kikirikijem. Na kraju prošarajte s čokoladnom glazurom i po želji ukrasite sa par kikirija.

5. Tortu stavite najmanje na šest sati u zamrzivač.

Izvor: Zadovoljna.hr

Sočna baklava sa pistaćima

Ako volite ovu tradicionalnu poslasticu, donosimo vam recept za još lepšu, sočniju i neobičniju baklavu. Prijatno!

Sastojci:

- 450 g pistaća

- pola kašičice cimeta

- 450 g prezli

- 200 g otopljenog maslaca

- 16 kora savijača prepolovljenih na pola (ukupno 32)

Za sirup:

- 3 šoljice šećera

- 180 g meda

- 2 kašike limunovog soka

Priprema: 

Pomešajte pistaće, cimet i prezle.

Podmažite pleh sa malo maslaca.

Poređajte deset listova za savijaču jedan preko drugog u pleh, ali svaku koru premažite maslacem. Pospite četvrtinom smese sa pistaćima, pa preko toga stavite još četiri kore i premažite maslacem.

Dodajte još četvrtinu smese sa pistaćima i preko porešajte još četiri kore. Premažite maslacem i pospite ostatkom pistaća, cimeta i prezli. Preko toga položite još deset listova savijače, i svaki premažite maslacem. 

Zatim isecite na rombove i pecite sat vremena u prethodno azgrejanoj rerni na 180 stepeni.

U međuvremenu napravite sirup. U loncu pomešajte šećer, med i šoljicu i po vode. Ostavite da provri, i kuvajte na laganoj vatri još par minuta. Dodajte limunov sok. Kada se sirup ohladi, prelijte ga preko tople baklave.

Ostvite da odstoji preko noći!

Izvor: Gastro.hr

Najbolji domaći sladoled od čokolade

Sladoled je svima omiljena poslastica leti, a ovaj čokoladni recept će vas osvojiti! Napravite najkremastiji i najukusniji sladoled, baš kao iz poslastičarnice! Prijatno!

Sastojci: 

- 200 g tamne čokolade

- 5 žumanaca

 - pola šoljice šećera

- 500 ml mleka

Priprema:

1. Tamnu čokoladu otopite na pari.

2. U drugoj posudi dobro izmešajte žumance i šećer. Nakon što ste dobro izmiksali žumance, postepeno dodajte i mleko i mešajte.

3. Smesu prebacite u manju šerpu, pa dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, pa sklonite sa vatre pre nego što provri. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi, pa prebacite u zamrznutu limenu posudu, koju ste nekoliko sati u zamrzivaču.

4. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja je već lagano očvrsla i brzo je promešajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta.

5. Ponovo je izvadite i ponovite postupak te vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok potpuno ne očvrsne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje komadića leda i dobićete preukusan kremasti sladoled.

Izvor: Zadovoljna.hr

Letnji koh

Sastojci

6 jaja

12 kašika griza

6 kašika šećera

kesica vanilin-šećera

nekoliko kapi limuna

250 g voća po želji (malline, jagode, breskve,višnje...)

½ l mleka

Priprema

1. Umutite belanca sa nekoliko kapi limuna i dodajte kašiku šećera. Umutite žumanca sa preostalim šećerom i spojite sa snegom od belanaca. Umešajte griz, dodajte voće i sipajte upodmazan pleh.

2. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok koh ne dobije zlatnožutu boju.

3. Zagrejte mleko sa kesicom vanilin-šećera i prelijte vrućim mlekom vruć kolač. Poslužite ohlađeno.

Izvor: Stvar ukusa

Brzo i lako: Čokoladna torta koja se ne peče

Ako volite ukus čokolade, a nemate vremena za pečenje kora, napravite brzo i lako ukusnu čokoladnu tortu.

Sastojci:

1 l mleka

10 kašika šećera

3 pudinga od vanile

300 g mlečne čokolade

100 g bele čokolade

500 ml slatke pavlake

keks

Priprema:

U 200 ml mleka razmutite pudinge i šećer. Ostatak sipajte u šerpu srednje veličine i na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuva. Dodajte razmućene pudinge i šećer i mešajte dok ne dobijete puding smesu. Podelite je na dva jednaka dela pa u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga, ostavite smese da se ohlade.

Izmiksajte slatku pavlaku pa po četvrtinu dobijene smese ubacite u smese sa čokoladama.

U okrugli kalup (može i u šerpu) stavite foliju na dno i sa strana, pa izlijte belu smesu i deo tamne smjese. Smese blago izmešajte kako bi se formirale crno-bele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti. Keks umočite u mleko i ređajte po smesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo. Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji.

Izvor: minimagazin.info

Spremite savršene knedle sa šljivama

Šljive su stigle! Ovo je pravi trenutak da se zasladite knedlama!

Sastojci:

• 500-600 g krompira

• 2 jaja

• 7-8 kašika brašna

• 4 kašike griza

• 24 manje šljive bez koštica

• Šolja hlebnih mrvica

• 100 g putera

• 2-3 kašike šećera

Priprema:

Skuvajte krompir i dobro ga izgnječite viljuškom. U krompir dodajte jaja a potom postepeno dodajte brašno i jednu kašiku griza dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Šljive operite i očistite od koštica, a na mesto gde su bile koštice stavite malo šećera. Svaku šljivu obložite komadima testa i oblikujte knedle.

Ubacite knedle u kipuću vodu i kuvajte ih 5-6 minuta nakon što isplivaju na površinu. Knedle kuvajte u nekoliko tura.Dok se knedle kuvaju u tiganju pomešajte puter i hlebne mrvice i lagano propržite.

Kuvane knedle uvaljajte u prethodno ohlađene mrvice i poslužite.

Izvor: Prva.rs

Zapečena testenina sa piletinom

Sastojci

350 g makarona

so 

500 g pilećih fileta 

so, biber 

veza mladog crnog luka 

2 kašike maslinovog ulja

250 ml bujona

200 ml slatke pavlake

250 g mini-paradajza

100 g izrendanog ementalera 

1/2 veze peršuna, sitno seckanog

Priprema

1. Testeninu skuvati u posoljenoj vodi, a zatim je ocediti.

2. Pileće filete oprati, prosušiti u krpi, pa iseći na kockice, a zatim posoliti i pobiberiti. Mladi crni luk očistiti, oprati i sitno iseći. Maslinovo ulje zagrejati u tiganju, pa na njemu propržiti meso tako da ravnomerno porumeni sa svih strana, zatim dodati luk i sve zajedno dinstati. Doliti supu (bujon) i slatku pavlaku, pa ostaviti da prokuva, a zatim kuvati na tihoj vatri 6 minuta. Rernu zagrejati na 200 stepeni.

3. Mini-paradajz oprati, očistiti i iseći, pa ga zajedno sa testeninom dodati mesu i pomešati. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Sipati u dublji pleh, posuti ementalerom i peći 15–20 minuta.

4. Izvaditi pleh iz rerne i posuti iseckanim peršunom, a zatim toplo servirati.

Brzi čizkejk u čaši

Ako volite preukusni čizkejk (a malo je onih koji ga ne vole), ali vas priprema ovog kolača zamara, evo idealnog rešenja - poslužite ga u čaši! Spreman je za najviše 10 minuta, a ukus je jednako dobar kao i kod onog "pravog". Prijatno! Šta čekate? Navalite!

Sastojci za podlogu:

- 50 g mlevenog keksa (najbolje plazma)

- 25 g putera 

Za krem:

 - 100 g pavlake

- 50 g nelsanog krem sira

- 75 g slatke pavlake

- 2-3 kašike šećera u prahu

Za preliv:

- 250 g jagoda, malina ili višanja

- 2 kašike šećera

- malo limunovog soka

Priprema:

Pomešajte mleveni keks i puter rastopljen na sobnoj temperaturi . Smesu raspodelite na dno tri staklene čaše ili činijice. Ostavite u frižideru da se stegne i ohladi dok pripremate ostatak.

Slatku pavlaku izmiksajte sa šećerom u prahu dok ne nastane čvrtsa smesa, potom dodajte izmešanu pavlaku i krem sir. Sve nežno mešajte dok se ne sjedini. Po potrebi dodajte još šećera. Krem dodajte na pripremlejnu podlogu od keksa i ponovo sve vratite u frižider.

Jagode ili voće koje ste izabrali iseckajte na sitno, prebacite u lončić, dodajte šećer i limunov sok i kuvajte na veoma laganoj vatri pet do deset minuta uz neprestano mešanje. Smesu ostaviti da se ohladi, a potom je prelijte preko krema. Vratite ponovo u frižider da se ohladi, pa po želji narendajte malo čokolade.

Izvor: Pressonline

SPREMAN ZA DVA MINUTA: Čokoladni kolač u šolji!

Ako vam se baš sada jede nešto slatko, a iz vaše kuhinje, idealno rešenje je brzi, čokoladni kolač gotov za pet minuta! Sve sastojke verovatno već imate, pa se bacite na pripremu istog! Skuvajte kafu i bacite se na gledanje dobrog filma! Prijatno!

Sastojci:

- 4 kašike brašna

- 2 kašike šećera

- 2 kašike kakao praha

- 1 jaje

- 3 kašike mleka

- kašika ulja

- ekstrakt vanile

- kašičica likera od višnje ili čokolade (po želji)

- 2 kašike sitno izlomljene čokolade (nije obavezna) 

Priprema:

Staviti suve sastojke u malu posudu (brašno, šećer, kakao). Dodajte jaje i promešajte. Dodajte ulje, mleko, eksrtakt vanile i po želji kašičicu likera. Energično mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Na kraju dodajte i komadiće čokolade. Posudicu ubacite u mikrotalasnu na 3 minuta na maksimalnoj temperaturi. Kolač je gotov. Služite uz kafu i sok. Prijatno!

Izvor: Pressonline

Sladoled torta od banana i kikiriki putera

Ova tortica je savršen dezert za vrele, letnje dane, garantujemo! Lagana, slatka, kremasta i sočna oduševiće vaše čulo ukusa, i uvrstiće se na redovan meni u vašoj kuhinji. Prijatno!

Potrebno je: 

 - 1/4 šolje neslanog blanširanog kikirikija

- 100 gr mlevenog keksa

- 60 g otopljenog putera

- 2 kašike meda

- 8 velikih žumanaca

- 3/4 šolje šećera

- 1 ispasirana banana, i 1 za ukrašavanje

- prstohvat soli

- 1 šolja slatke pavlake

- 2 kašičice likera od lešnika, kokosa ili čokolade

- 3/4 šolje kikiriki putera

Priprema:

Blanširani kikiriki dobro sameljite, pa ga pomešajte sa mlevenim keksom, otopljenim puterom i medom. Od toga zamesite "testo", koje ne treba da bude gnjecavo, ali ne sme ni da bude previše suvo. Po potrebi dodajte još malo meda, ili sipajte nekolko kašika gaziranog soka od narandže.

Dobijeno testo utisnite u okrugli kalup čije ste ivice prethodno obavili providnom folijom. Stavite u frižider, dok pravite ostatak kolača.

Za sladoled pomešajte žumanca, 1/2 šolje šećera, pire od banane, liker i prstohvat soli. Ovo mešavinu kuvajte na pari 8-10 minuta, ili dok ne postane gušća. Sklonite sa ringle, pa u dobijeni krem dodajte umućenu slatku pavlaku sa preostalim šećerom. Nemojte jako mešati, nego lagano spojite dve smese. Na kraju dodajte otopljeni kiiriki puter, pa dobijeni krem sipajte preko kore u kalup za čizkejk. Sve stavite u zamrzivač na najmanje 7 sati.

Kada je gotovo, izvadite iz kalupa, i ukrasite čokoladom i parčićima banane.

Izvor: torteikolaci.com

Kolač sa kajsijama

Sastojci:

- jaja4

- šećer100 g

- margarin 150 g

- mleko3 kašike

- brašno 250 g

- prašak za pecivo 1/2 kesice

- kajsije 300 g

- vanilin šećer1 kesica

- griz2 kašike

- šećer u prahu za posipanje

Uputstvo za pripremu:

Pleh(35x25) premazati margarinom,pa posuti grizom.

Zatim oprane i iseckane kajsije složiti preko griza.

Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.Dodati mleko i omekšali margarin.Zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve zajedno sjedinti.Smesu sipati preko voća,pa sve staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200°C,dok ne porumeni,a u mojoj rerni je to bilo petnaest minuta.Ostaviti kolač da se ohladi,pa ga seći na kocke i servirati tako da voće dođe gore.Posuti šećerom u prahu.

izvor: Super recepti

Predivni sladoled keksići!

Ovo je idealno letnjo posluženje - sladoled kolačići su veoma neobični i ukusni, a prave se lako i brzo! Prijatno!

Sastojci:

 - 600 g svežih ili smrznutih malina, jagoda ili borovnica

- jedan limun

- 75 g šećera

- kesica vanilin šećera

- 250 g neslanog krem sira

- 200 ml slatke pavlake

- 30 keksića po izboru

Priprema:

 Voće u blenderu izmiksajte sa šećerom, vanilom, sokom i rendanom korom od limuna. Potom smesi dodajte krem sir i dobro umutite mikserom, a zatim varjačom umešajte šlag umućen od slatke pavlake.

Sladoled sipajte u plitku posudu i stavite da odstoji u zamrzivaču minimum četiri sata, promešajte na svakih 30 minuta.

Potom, na svaki keksk nanesite kašičicu sladoleda, poklopite drugim keksom i malo pritisnite. Gotovo!

Izvor: Pressonline

Mala voćna torta sa anansom, višnjama i pomorandžom!

Osvežavajuć, divan recept za poslasticu koju ćete voleti! Ovo je torta koja je spremna za svega 40-ak minuta, pa ako ste u žurbi, a ipak želite da servirate "bogat" i kvalitetan dezert ovo je pravo rešenje!

Sastojci:

- 5 jaja

- 125 g šećera

- 125 g brašna

- 50 g pekmeza

- 1 pomorandža

- 1 konzerva ananasa

- 50 g višanja

- 1 kesica želatina

- 50 g šećera

- šlag za dekoraciju

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i lagano umešati brašno. Sipati u nauljen i brašnom posut kalup za torte i peći u rerni 20 minuta na 200*C. Ohlađen biskvit premazati pekmezom i poređati kolutove ananasa i pomorandže. Dodati višnje i staviti u frižider da se malo stegne. Pripremiti želatin po uputstvu sa kesice i dodati 50 g šećera. Ohlađen želatin preliti preko voća. Kada se torta stegne, dekorisati je šlagom.

Izvor: Pressonline

Bakin patišpanj s višnjama

Napravite ovaj divan kolač koji će vas svojim mirisom i ukusom vratiti u neka prošla vremena - u detinjstvo i bakinu kuhinju.

Sastojci:

5 jaja

14 (supenih) kašika šećera

14 kašika brašna

14 kašika mleka

12 kašika ulja

1 prašak za pecivo

Višnje, po želji

Šećer u prahu

Priprema:

Oprati višnje i izvaditi koštice, zatim ih iseckati na dva deca

U jednoj činiji umešati brašno i prašak za pecivo

U drugu umutiti mikserom jaja, šećer, vanilin šećer, mleko i ulje

Dodati brašno i prašak i sve zajedno umutiti.

Nauljiti tepsiju uljem i posuti brašnom

Pred ubacivanje u rernu posuti smesu višnjama, oko 2-3 šake (po želji)

Peći deset minuta na 200 stepeni, a zatim još 15 na 180 stepeni

Kada bude gotovo posuti šećerom u prahu.

IZVOR: SUPER ŽENA

Čizkejk od kajsija i bele čokolade

Sastojci

200 g keksa

50 g otopljenog putera

7 zrelih kajsija

2 lista želatina

300 g bele čokolade

300 ml slatke pavlake

250 g krem sira

85 g šećera + 2 kašike

Priprema

1. Izlomite keks na komadiće. Okrugli pleh prečnika 20 cm podmažite sa malo putera. Ostatk putera dodajte keksu. Sipajte smesu u podmazan pleh i izravnajte. OStavite da stoji dok pripremate fil.

2. Iseckajte kajsije na male kockice. Želatin stavite u činiju, prekrijte hladnom vodom, pa ostavite 10 minuta da omekša. Izlomite čokoladu i stavite u šerpu sa 100 ml slatke pavlake, pa otopite na pari.

3. Iscedite vodu iz želatina, pa ga umešajte u otopljenu čokoladu. Sklonite sa vatre i mešajte dok se ne sjedini.

4. Dobro umutite šećer i krem sir, posebno umutite ostatak slatke pavlake, pa spojite ove dve smese. Na kraju spojite i sa čokoladnim filom, pa u smesu dodajte i seckane kajsije.

5. Izručite u pripremljen pleh sa keksom, pa ostavite da se hladi najmanje 4 sata. Po želji, ukrasite grilovanim kajsijama, pospite ih sa dve kašike šećera ili narendajte malo bele čokolade.

Izvor: Stvar ukusa

Čizkejk sladoled sa malinama!

Osvežavajući, slasni sladoled čiji će vas ukus "raspametiti". Ako ste ljubitelj popularnog čizkejka, ovo je savršena letnja zamena za isti!

SASTOJCI (za veću količinu):

- 600 g šećera

- 1900 ml mleka

- 3 kašike brašna

- Prstohvat soli

- 4 jajeta

- 230 g neslanog krem sira

- kašičica ekstrakta vanile

- 450 g malina

- 460 ml slatke pavlake

PRIPREMA:

1. Pomešajte u šerpi šećer, brašno i so. Postepeno dodajte mleko i promešajte.

2. Smesu kuvajte na umerenoj vatri dok ne počne da vri.Kuvajte još dva minuta dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre da se malo ohladi.

3. Malo smese s mlekom dodajte umućenim jajima, promešajte, pa sve vratite u  smesu. Mešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne dostigne temperaturu od 160 stepeni ili ne počne da se zadržava na poleđini metalne kašike. Umešajte sir dok se ne otopi.

4. Sklonite sa vatre. Brzo ohladite tako što ćete šerpu staviti u posudu s ledenom vodom i mešajte sladoled dva minuta. Umešajte ekstrakt vanile. Preko sladoleda stavite plastičnu foliju da se ne stvori kora i stavite da se hladi nekoliko sati u frižideru.

5. Kad se smese ohladi, dodajte maline i slatku pavlaku i promešajte. Stavite u posude i zaledite.

Izvor: Stvarukusa.rs

Napravite sami domaći liker od čokolade

Slatko alkoholno piće za svaku priliku! Čuvajte se blagog i prijatnog ukusa likera - lako ćete se napiti!

Ko ne ne voli liker? Čak i osobe koje ne preferiraju alkohol, ne mogu da odole predivnom, gustom, slatkom likeru... Čašica ili dve uz fin kolač, romantičnu večeru ili na nekom lepom slavlju - nema ništa bolje! A kada želite da se uz liker opustite u prijatnoj atmosferi sopstvenog doma, uz dobar film ili sa prijateljima na večeri ne morate trčai u prodavnicu... Napravite sopstvene zalihe ovog slatkog pića. Donosimo vam recept za domaći liker od čokolade, i to i više nego jednostavan i brz. 

Sastojci:

- 500 g šećera

- 0,5 l mleka

- 200 g čokolade za kuvanje

- 0,5 l ruma

- 1 vanilin šećer

Priprema:

Prokuvajte 500 g šećera u jedan deo mleka (250 ml mleka). Kuvati na blagoj vatri sve dok se šećer skroz ne istopi, do ključanja. U preostaloj količini mleka rastopiti 200 g izrendane čokolade. Pomešati čokoladu u mleku sa prethodno skuvanim šećerom i mlekom, pa dodati i rum. Staviti na ringlu da se još malo prokuva, kako bi se svi sastojci sjedinili. Skinuti sa vatre i dodati vanilin šećer i dobro izmešati. Kada se smesa ogladi, domaći liker sipati u flašu i ostaviti nekoliko dana da odstoji. Pre upotrebe, liker dobro promućkajte, pa poslužite!

Po želji dodajte šlag i još rendane čokolade, ukoliko želite više da se zasladite, a manje da popijete!

Izvor: Pressonline

Čokoladni poljupci sa višnjama

Toliko jednostavan, a toliko divan recept! Uživaćete u ovim malenim, čokoladnim poslasticima. Prijatno!

Sastojci:

- 250 g čokolade za kuvanje

- 125 g putera

- slatko od višanja (vaditi višnje iz slatkog)

Priprema:

Rastopiti čokoladu i umešati puter, pa još tečnom masom ispuniti papirne korpice do polovine. U sredinu svake staviti po jednu oceđnu višnju iz slatkog i korpicu dopuniti čokoladom. Ostaviti na hladnom da se dobro stegne.

Savet: Ukoliko nemate višnje iz slatkog, mogu poslužiti i sveže višnje uvaljane u šećer.

Izvor: Pressonline

Brzi kolač sa malinama

Sastojci:

- maline 300 gr

- keks 400 gr

- puding od maline 2 komada

- zelatin 1 komad

- šećer 200 gr

Uputstvo za pripremu:

Sipati šećer u serpu i sipati toliko vode tek da ogrezne.Staviti na tihoj vatri da se secer istopi i kuvati 2-3 minuta.Zatim ubaciti maline i kuvati oko 5 minuta sve vreme mešajuci ,maline treba da se raspadnu da bude kao marmelada.Zelatin otopiti sa malo vode i ostaviti da nabubri.Puding rastopiti sa malo vode (oko 150ml) i ukuvati ga u maline,pred kraj dodati zelatin i sve zajedno izmesati da se lepo sjedini i zgusne.

Na tacnu poredjati jedan red cetvrtastog keksa (200 gr) pa ga premazati polovinom fila,zatim ponoviti postupak jos jedan red keksa,i na kraju zavrsiti filom.Ostaviti da se dobro ohladi pa staviti u frizider da prenoci.Tek sutra iseci parcice kad keks omeksa.

Izvor: Super recepti

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.