Kolač od čokolade i banana

Sastojci:

Za kolač:

- 250 g oštrog brašna

- 3 jaja

- 70 g kakaa u prahu

- 300 g šećera

- 2 kašičice praška za pecivo

- malo soli

- 2 banane

- 120 ml mleka

- 120 ml ulja

- 240 ml tople vode

Za premaz od čokolade:

- 220 g crne čokolade

- 200 ml slatke pavlake

- 20 g maslaca

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 C. Pleh obložite papirom za pečenje.

Zajedno pomešajte suve sastojke brašno, šećer, sl, prašak za pecivo i kakao, pa ih ostavite sa strane.

U drugoj posudi mikserom izmešajte jaja, banane koje ste prethodno zgnječili viljuškom, mleko, vodu i ulje. Zatim suve sastojke dodajte vlažnim i izmiksajte. Ulijte u pleh i pecite oko 45 minuta. Zabodite čačkalicu kako bi proverili da li je testo gotovo. Iizvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Potom, testo izvadite iz pleha.

Pripremite čokoladni premaz tako što ćete čokoladu raskomadati, a pavlaku i šećer zagreavajte dok ne provri, pa izlijte smesu po čokoladi. Mešajte dok se sva čokolada ne rastopi. Kada se ohladi, stavite u frižider na sat vremena, izvadite i miksajte nekoliko minuta.

Namažite kolač premazom od čokolade. Možete je poslužiti uz šlag ili sladoled. Po želji kolač ukrasiti kolutićima banane.

Izvor: Zadovoljna.hr

Tiramisu za 5 minuta!

Sastojci:

- 120 g šećera u prahu

- 300 g slatke pavlake

- ekstrakt vanile

- 250 g maskarpone sira

- piškote

- šoljica kafe (nes ili crne, po želji)

- malo čokolade za kuvanje

Priprema:

U činiji pomešajte šećer u prahu i slatku pavlaku i to dobro izmutite. U drugoj činiji dobro izmešajte maskarpone sir i ekstrakt vanile i tu smesu ulijte u šlag. Sve dobro izmiksajte. 

Piškote prepolovite na pola, umočite u kafu i stavite na dno šoljice ili činijice. Preko toga prelijte smesu od šlaga i sira. Ukrasite rendanom čokoladom za kuvanje.

 

Izvor: Pressonline

Slatki uštipci na brzinu

Sastojci:

- 2 šolje jogurta

- 2 jaja

- 2 kesice vanilinog šećera

- malo soli

- 2 kašičice šećera

- 20 kašika brašna

- 1 kesica praška za pecivo

- ulje za prženje

Priprema:

Umutiti sve sastojke tako da se dobije glatka smesa. Vaditi kašičicom smesu i pržiti ih u dubokom ulju.

Čim porumene (a to će biti veoma brzo) izvadite ih i ubacite na dno činije koju ste obložili salvetom koja će upiti viška ulja.

Na kraju sve male uštipke posuti prah šećerom, a možete ih preliti i medom ili sirupom od čokolade!

Izvor: Pressonline

Čizkejk kao iz poslastičarnice!

Potrebni sastojci: 

Za koru:

- 300 gr mlevenog plazma keksa

- 100 gr putera (ili margarina)

- 150 ml mleka

Za beli fil:

- 500 gr posnog sira 

- 2 čaše kisele pavlake

- 200 gr šećera

- 30 gr želatina

- 30 gr šećera od vanile

- 1 žumance

Za crveni, voćni fil:

- 1 kg voća, smrznuto ili sveže (višnje, jagode, kupine, borovnice)

- 200 gr šećera

- 30 gr želatina

Priprema:

U okruglom plehu, koji je obložen folijom, prstima formirajte koru od umućene smese spravljene od plazma keksa, istopljenog putera i mleka. Ostavite u frižideru da se stegne dok pripremate beli fil.

Odvojeno umutite sir, pavlaku, šećer, vanilu i žumance. Zatim želatin razmutite u 12 kašika vode, a kada se stvrdne zagrejte dok ne postane tečan, ali vodite računa da ne provri. Pomešajte želatin sa ostalim sastojcima. Fil preliti preko podloge od keksa.

U šerpi kuvati  kilogram voća i 200 gr šećera oko 10 minuta. Dodati i želatin po istom postupku, kao kada ste pripremali beli fil. Kada se malo ohladi sipati preko belog fila. Držati u frižideru bar 6 sati!

I to bi bila čitava filozofija! "Igrajte" se kuvarice i obradujte sebe i drage ljude ovim ukusnim slatkišem! Držimo vam palčeve! Prijatno!

Izvor: Pressonline

Napravite sami zdrave i ukusne energetske pločice!

Sastojci:

- 1 šolja oraha

- 1 šolja sušenog voća po želji (kajsije, šljive, smokve...)

-1 šolja urmi

Priprema:

Sve sastojke staviti u seckalicu za hranu. Pritisnite nekoliko puta da bi ih seckalica usitnila i "razbila". Potom, mešajte neprestano 30 sekundi. Sastojci bi trebalo da su potpuno usitnjeni. Nastavite da mešate neprekidno minut ili dva, dok se ne sjedine potpuno i ne počnu da se grupišu u loptu. Smesu stavite na plastičnu, providnu foliju, pa formirajte deblji pravougaonik. Ostavite da odstoji najmanje sta vremena u frižideru, ili ako ne žurite sa pripremom, neka "prenoći". Oštrim nožem secite kvadraste ili duguljaste pločice po želji! Prijatno!

Saveti:

- Možete ih spremiti i sa pečenim orasima. Ukoliko želite, pecite orahe oko 10 minuta u rerni na 200 C, i ostavite ih da se ohlade, pre nego što počnete sa pripremom pločica. Takođe, orahe možete zameniti lešnicima ili bademima.

- Umesto urmi, možete se poigrati višnjama.

- Pločice čuvati u frižideru, ili na sobnoj temperaturi ukoliko želite da budu malo mekše.

- Za intenzivniji i drugačiji ukus dodajte malo kokosovog brašna, cimeta, muskatnog oraščića, narendanu koru limete ili pomorandže, cimet, đumbir, vanilin šećer ili začin po želji...

Pohovana banana sa medom

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

- 4 veće banane

- 150 g brašna

- 1 jaje

- prstohvat soli

- prstohvat sode bikarbone

- 1 kašičica cimeta

- 1 velika kašika meda

- po potrebi kisele vode

- 2 kašike šećera

Priprema:

 Umitite poh masu (jaja, soda, so, šećer, brašno, cimet i kisela voda) koja bi trebalo da bude gušća nego za palačinke. Banane iseckajte i svako parče umačite u poh masu i stavljate u dobro zagrejano ulje koje bi trebalo da bude duboko oko 2 cm. Pržite bananu sve dok ne dobije zlatno braon boju, oko 2-3 minuta. Izvadite i sipajte na tanjir na koji ste stavili ubrus kako bi upio višak masnoće. Gotovu bananu prelijte medom i ukrasite sa cimetom.

Izvor: Pressonline

Banane u karamel sosu

Sastojci:

- 1 / 2 šolje putera

- 1 šolja šećera

- 1 / 4 šolje milerama

- 4 banane, oljuštene i prepolovljene po dužini

Priprema:

Rastopiti puter u velikom tiganju na umerenoj vatri. Dodati šećer i mešati sve dok se ne istopi i smesa ne dobije svetlo braon boju.

Polako umešajte mileram. Neka se takva smesa kuva jedan minut, a potom smanjite temperaturu.

Postavite oljuštene i prpeolovljene banane u tiganj i "kuvati" dva minuta dok ih sos ne prekrije.

Služiti toplo.

Izvor: Pressonline

Čokoladna torta bez brašna i od samo tri sastojka!

Sastojci:

- 175 g crne čokolade

- 7 jaja

- 140 g maslaca

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 130 stepeni. pripremite kalup za tortu, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu izlomite na kockice i otopite na pari, a pred sam kraj kada je čokolada rastopljena, umešajte i na kockice isečen maslac, pa mešajte dok se ne rastopi.

2. Odvojite žumanaca od belanaca i u jednoj posudi penasto umutite žumanca, pa im dodajte, lagano mešajući, ohlađenu smesu od čokolade i maslaca. U drugoj posudi istucite sneg od belanaca, i kašiku po kašiku ga dodajte u prethodno pripremljenu smesu, polako mešajući dok smesa ne postane homogena. 

3. Smesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa. 

Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pospite šećerom u prahu, isecite toplim nožem i poslužite uz slatku pavlaku, sveže jagode ili maline.

Izvor: Zadovoljna.hr

Meksički čokoladni kolač

Sastojci:

Za nadev:

- 200 g slatke pavlake

- 2 kašike meda

- 120 g crne čokolade

- 50 g mlečne čokolade

Za testo:

- 150 g pšeničnog brašna

- 20 g kakao praha

- 6 g praška za peciva

- na vrh noža cimeta

- na vrh noža mlevenog karanfilića

- 65 g smeđeg šećera

- 1 vanilin šećer

- 1 prstohvat soli

- 100 g omekšalog maslaca

Priprema:

Priprema testa: Pomešajte brašno s praškom za pecivo i kakaom, a zatim dodajte i ostale sastojke. Testo lagano mešajte dok se sastojci ne prožmu, a potom ga kratko mesite na pobrašnjenoj površini. Dno kalupa za torte  ili pleha obložite papirom za pečenje i popunite sa 2/3 testa lagano ga utiskujući po dnu kalupa. Ostatkom testa obložite rub pleha do visine 2 cm. Sve ostavite 1 sat na hladnom mestu da se stegne. Pecite na 190°C desetak minuta.

Priprema nadeva:  U šerpi uz stalno mešanje zakuvajte slatku pavlaku i med. Skinite šerpu s vatre. Čokoladu razlomite na kockice i mešajući rastopite u slatkoj pavlaci. Dobijenu čokoladnu smesu stavite na hlađenje. Kad se čokoladni šlag stvrdnuo izlijte ga na testo i poravnajte, a zatim sve ostavite da se ohladi bar 2 sata u frižideru. Pre serviranja po želji ukrasite tortu posipanjem kakao praha.

Služiti sa šlagom, sladoledom od vanile ili jagodama!

Izvor: kolaci.eu

Neobični uštipci sa bananama

Sastojci:

- 3 zrele banane

- 40 g šećera

- oko 150 g brašna

- 1/3 praška za peciva

- za posipanje: malo kokosovog brašna i prah šećera

Priprema:

Brašno pomešati sa praškom za pecivo. Banane ispasirati, dodati šećer, pa sjediniti sa brašnom. Uštipke spuštati u vrelo ulje, pa pržiti dok ne porumene sa obe strane. Gotove uštipke staviti na papir, da se ocede od ulja, pa ih uvaljati u kokosovo brašno, kristal ili prah šećer. Po želji preliti ih i čokoladnim sirupom.

Izvor: recepti.com

Fantastičan kapućino krem sa jagodama

Sastojci

kesica želatina

500 ml mleka

20 g praha za kapućino (instant)

3 kašike šećera

250 ml slatke pavlake

400 g jagoda

2 kašike likera od pomorandže

Priprema

1. Razmutiti želatin u hladnoj vodi. Mleko, prah za kapućino i kašiku šećera zagrejati, ali ne kuvati. Rastvoren želatin dodati mleku u kojem je razmuæen prah za kapućino. Ostaviti da se ohladi, pa staviti kalupe i u frižider i povremeno promešati.

2. Zatim mikserom čvrsto umutiti pavlaku. Čim kapućino krem počne da se steže, dodati mu pavlaku. Dobro sve promešati, pa ostaviti krem u frižider na 2–3 sata da se dobro ohladi.

3. Nakon toga pažljivo oprati jagode, očistiti ih i svaku preseći napola. Zatim ih staviti u činiju i pomešati sa likerom od pomorandže i 2 kašike šećera. Marinirati ih oko 60 minuta. Povremeno promešati kako bi sve voće došlo u dodir sa sokom.

4. Izvaditi kapućino krem iz kalupa i ukrasiti jagodama i marinadom.

Napomena: Umesto jedne kesice kapućina možete staviti i kašiku kakao praha.

Izvor: Stvar ukusa

Pita Šumska čarolija

Sastojci:

potrebno za testo

- brašno 400 g

- margarin 200 g

- šećer u prahu80 g

- hladna voda 60 ml

- prašak za pecivo 1/2 kesice

potrebno za fil

- višnje 300 g

- šećer 6 kašika

- voda 100 ml

- puding sa ukusom sumskog voca1/2 kesice

- prezle 2 kašike

Uputstvo za pripremu:

Za testo sjediniti brasno, secer u prahu i prasak za pecivo. Dodati na kocke iseckan omeksali margarin i mesiti da se sjedini. Sipati vodu i umesiti meko testo, a zatim ga ostaviti pola sata u frizideru.

Za to vreme spremiti fil: U odgovarajucoj posudi sjediniti visnje, secer i 50 ml vode. Kuvati desetak minuta. Puding razmutiti sa preostalih 50 ml vode, dodati visnjama i kuvati tek toliko da se zgusne, uz neprestano mesanje, oko pola minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Ohlađeno testo podeliti na dva dela. Jednu polovinu razvuci na pobrasnjenoj povrsini do velicine tepsije u kojoj ce se peci pita. Tepsiju dobro podmazati, pa u nju prebaciti razvuceno testo. Preko testa sipati prezle pa fil. Drugu polovinu testa razvuci i iseci na trake sirine 2 cm, pa ih redjati preko fila tako da se oblikuje mreza.

Pitu peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Izvor. Super žena

Puslica torta

Potrebno je:

300 g šećera, 4 jaja, 125 g putera, 500 g jagoda, 150 ml jogurta, pola kašičice ekstrakta vanile, 125 g brašna, prašak za pecivo, prstohvat soli, 30 g listića badema, 250 ml šlaga, 2 kesice krem-fiksa, 2 kašike prah šećera i limun.

Priprema:

Puter penasto umutite sa 100 g šećera, umešajte jedno po jedno žumance, sipajte ekstrakt vanile, sok i rendanu koru od limuna. Postepeno dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i umesite tvrdo testo. Podelite ga na dva dela i stavite u dva okrugla pleha koja ste premazali puterom i obložili papirom za pečenje. Umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli i ne prestajući da mutite dodajte ostatak šećera, sipajte preko testa, jedan deo pospite listićima badema i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Šlag pomešajte sa krem-fiksom, jogurtom i zasladite šećerom u prahu. Polovinu jagoda očistite, isecite na kockice i sjedinite sa šlagom. Na tacnu za posluženje stavite koru bez badema, sipajte šlag krem, okolo poređajte cele jagode, poklopite korom sa listićima badema i do serviranja čuvajte u frižideru.

Izvor: Novosti

Sladoled sa eurokremom (bez jaja)

Za eurokrem sladoled biće vam potrebni sledeći sastojci:

- 1 mala čaša kisele pavlake

- 200 g eurokrema, nutele ili sličnog namaza po želji

- 2 kesice šlaga

- 200 ml mleka

- šaka sitno mlevenih lešnika/badema/oraha

- šaka čokoladnih ljuspica (možete narendati bilo koju čokoladu)

- 50 g mlevenog keksa

Priprema:

Šlag umutite sa mlekom, dodajte pavlaku i eurokrem. Sjedinite sve, a potom dodajte mlevene lešnike i 25 g keksa. Sve sipajte u plastičnu posudu i stavite u zamrzivač. Nakon sat vremena izvadite činiju i promešajte sladoled, sipajte preostali keks i čokoladne ljuspice, zatim ga vratite u zamrzivač.

Izvor: Pressonline

Torta "Čokoladna fantazija"

Sastojci: 

- 300 g plazma keksa

- 1l mleka

- 5 jaja

- 250 g putera

- 200 g čokolade

- 250 g šećera

Za ukrašavanje:

Varijanta 1: 300 g čokoladnih kuglica i 300 g čoko keksa

Varijanta 2. Šlag

Priprema:

Posebno umutiti u čvrst sneg belanca. Na pari umutiti žumanca sa šećerom. Kada su na pola umućena doda margarin i čokoladu i sve lepo izmešati dok se ne dobije fini krem. Prohlađen krem polako umešati u belanca, najbolje kašikom.

Plazmu umakati u mleko i ređati u kalup oblika koji ste sami odredili. Preko plazme staviti red fila i tako dok se sastojci ne istroše. Staviti je malo u frižider da se stegne, a onda se bacite na čokoladno ukrašavanje.

Oko torte stavite čokoladne keksiće i povežite ih ukrasnom mašnom. Odozgo prazninu popunite skoro do vrha čoko kuglicama. Ako ste za nešto jednostavniju varijantu, jednostavno ukrasite tortu šlagom i anrendajte malo čokolade za kuvanje.

Izvor: recepti.com

Švarcvald rolat

Sastojci:

Za biskvit: 

- 5 jaja 

- malo soli 

- 100 g šećera

- 100 g brašna 

- 3 kašičice kakaoa 

Za fil i ukrašavanje: 

- tegla višanja u kompotu (720 ml) 

- 2 kesice vanilin šećera

- 400 ml slatke pavlake 

- kesica učvršćivača za šlag 

- 2 cl višnjevače 

- 50 g rendane crne čokolade

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 stepeni.

Razdvojiti žumanca i belanca. Belanca umutiti sa malo soli. Žumanca umutiti sa šećerom. Izmešati brašno i kakao. Dodati belanca žumancima, pa preko brašno sa kakaom. Pažljivo izmešati bez mućenja. Razliti po plehu obloženom masnim papirom i peći oko 12 minuta. Izručiti biskvit na kuhinjsku krpu posutu šećerom, pa odlepiti papir. Uviti biskvit zajedno sa krpom, počev od duže strane. Procediti višnje i izmešati ih sa vanilin šećerom i višnjevačom. Umutiti pavlaku sa učvršćivačem. Razmotati biskvit, premazati sa 1/3 pavlake, rasporediti višnje i uviti u rolat.

Premazati rolat preostalom pavlakom i posuti čokoladom. Po želji ukrasiti višnjama. Hladiti do serviranja.

Izvor: novine.ca

Napravite domaće Twix čokoladice

Fantastičan desert koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Iznenadite svoje prijatelje za predstojeće praznike.

Ko ne voli čokoladice? Pa još kada ih napravite sami, zadovoljstvo se duplo uvećava.

Sastojci koji će vam biti potrebni za ova nesvakidašnji desert su sledeći:

- 230 g putera

- 100 g šećera u prahu (možete koristiti i običan)

- 1 jaje

- 1 velika supena kašika ekstrakta vanile

- 280 g brašna

- 1/4 kašičice soli

- prstohvat praška za pecivo

- 3 kesice karamela (oko 400 g)

- 30 g putera

- 3 kašike slatke pavlake

- 300 g čokolade

Priprema:

Tempirajte čokoladu, a zatim premažite kalupe njom i ostavite da se ohlade. U šerpi na tihoj vatri otopite karamele sa slatkom pavlakom i puterom. Ostavite da se ohladi a za to vreme napravite biskvit tako što ćete pomešati brašno, puter, jaje, vanilu, šećer i prašak za pecivo.

Napravljeno testo umotajte u plastičnu foliju, a zatim ostavite u frižider na sat vremena. Nakon toga ispecite testo koje ste prethodno izvaljali na debljinu kalupa. Ohlađen biskvit isecite po meri kalupa. Stavite u kalupe sa ohlađenom čokoladom biskvit, zatim prelijte karamelom, a čokoladom na kraju.

Ako nemate kalupe sve možete uraditi tako što ćete u tepsiji ispeći biskvit, zatim sipati karamelu, pa na kraju čokoladu. Isecite kolač na štapiće da podsećaju da Twix čokoladice i po želji svaku umočite u čokoladu.

Izvor: Pressonline

Mramorni kolač

Za 12 krišaka potrebno je: 

- modla za kuglof prečnika 23 cm ili pravougaoni pleh 35 cm x 11 cm 

- 300 g neslanog maslaca, omekšalog 

- 300 g kristal-šećera 

- nekoliko kapi čistog ekstrakta vanile 

- prstohvat soli 

- 5 jaja 

- 380 g namenskog brašna 

- 4 kašičice praška za pecivo 

- 4 supene kašike mleka 

- 20 g kakaoa u prahu 

- šećer u prahu, za posipanje 

Priprema:

1. Zagrejte pećnicu na 180˚ C (plin 4). Zamastite modlu za kuglof ili pravougaoni pleh. 

2. Stavite maslac u činiju i umutite da bude gladak. Postepeno umešajte šećer, ekstrakt vanile i so da se smesa zgusne i ostane glatka. Dodajte jedno po jedno jaje sve vreme žustro muteći žicom. 

3. Prosejte brašno i prašak za pecivo u žitko testo od maslaca i jaja u dva puta, tako što ćete između sipati dve supene kašike mleka. 

4. Kašikom prebacite dve trećine mešavine u pripremljen pleh. U ostatak prosejte kakao uz preostalo mleko. Testo s kakaom prebacite kašikom preko običnog testa i promešajte tako da dobijete mermernu šaru. Pecite jedan sat ili dok ne naraste i dobije zlatnosmeđu boju. 

5. Ostavite da se hladi u plehu 10 min. pa prebacite na rešetku. Pospite šećerom u prahu.

Izvor: b92.net

Limunada sa jagodama

Slatke i zdrave jagode, koje svi obožavamo, bogate su vitaminima i mineralima, a siromašne šećerom, pa se zato i smatraju dobrim saveznikom u mršavljenju. U kombinaciji sa limunom čine "čuda" za svaku dijetu, jer je napitak od ova dva sastojka idealna poslastica koja neće ugroziti proces mršavljenja, a osvežiće vas i zasladiti!

Sastojci:

- 600 g svežih jagoda

- 2 limuna

- med

- 6 šoljica vode

 Priprema:

1. Jagode očistite, operite i isecite na polovine.

2. Limun ogulite i razdvojite na četvrtine.

3. Voće ubacite u blender, dodajte 2 šalice vode, žlicu meda i sve zajedno dobro izmiksajte.

4. Probajte kakvog je ukusa, pa ako vam nije dovoljno slatko dodajte još meda i preostale 4 šoljice vode, pa ponovite postupak.

5. Napitak poslužite rashlađen i pijte između obroka.

Izvor: Zadovoljna.hr

Nepečena torta "Lepotica"

Ova divna torta je veoma laka za pripremu, a malo je "jača", pa je vaši ukućani neće smazati za tili čas. Jednom kada je probate, uvek ćete je praviti.

Sastojci:

- 600 g plazma keksa

- 200-300 g mlevenih oraha

- 100 g suvog grožđa (nije obavezno)

- 350 g žele kocki

- 250 g margarina za kolača

- sok od pomorandže

- šlag, prah šećer

Priprema:

Plazma keks i žele kocke usitniti na što manje delove. Tako iseckane pomešati ih sa mlevenim orasima i suvim grožđem, a potom sve to promešati sa čašom soka od pomorandže (oko 250 ml).

Otopiti margarin, i po želji dodati prah šećer (ako volite slađe), pa ga uliti u mešavinu koju ste napravili i "umesiti" je, tačnije formirati homogenu, čvrstu smesu. 

Dobijenu smesu oblikujte po želji. Ukrasite šlagom.

Izvor: Pressonline

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.