Sastojci:
- krem sir 120 gr
- kakao prah 2 kašike
- šećer 2 kašike
- jaja 6
- čokolada za kuvanje250 gr
- slatka pavlaka 100 ml
- mlečne čokolade 200 gr
Uputstvo za pripremu:
Odvojiti belanca od žumanaca, pa sa šećerom belanca umutiti u čvrstu penu.
Čokoladu otopiti na pari, kada se prohladi dodati krem sir, kakao prah i žumanca. Sve lepo izmešati pa sjediniti sa čvrsto umućenim belancima.
Pleh veličine 32x20 obložiti pek papirom pa izliti smesu.
Rernu zagrejati na 180 stepeni, staviti kolać da se peče 15-tak minuta, čačkalicom proveriti da li je pečeno pa izvaditi iz rerne.
Ostaviti da se prohladi, ne sasvim! Za to vreme umutiti slatku pavlaku i mlečnu čokoladu otopiti na pari. Sjediniti ih i preliti preko kolača.
Neka odstoji u frižideru barem 2h. Iseći na kocke pa poslužiti.
Izvor: Super recepti