Sastojci
Biskvit:
3 jaja
150 g šećera
50 ml ulja
100 ml mleka
100 g čokolade
70 g brašna
1 prašak za pecivo
100 g mlevenih lešnika
Krema:
400 ml mleka
1 puding od čokolade
60 g šećera
100 g čokolade
50 ml jake crne kafe
250 g maslaca
Glazura:
20 g maslaca
100 g čokolade
Priprema
1. Jaja i šećer penasto umutite mikserom, dodajte ulje, mleko, otopljenu čokoladu, brašno pomešano s praškom za pecivo i lešnike. Sve dobro izmešajte, smesu zatim izlijte u namašćen i brašnom posut pleh veličine 22×36 cm i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 35-40 minuta.
2. Prašak za puding pomešajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mleka oduzmite 6 kašika i dobro ih promešajte sa smesom pudinga i šećera. Ostatak mleka skuvajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding i mešajući kuvajte 1-2 minuta.
3. U topli puding umešajte otopljenu čokoladu i crnu kafu. Izlijte ga u dublju posudu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite.
4. Maslac penasto umutite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmešajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu.
5. Za glazuru, maslac istopite, sklonite s vatre, umešajte čokoladu izlomljenu na kockice i mišajte dok ne dobijete glatku teksturu. Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.
Izvor: Doznajemo