Jednostavan i brz: Starinski kolač sa šljivama

Sastojci

130g glatkog brašna
20g gustina
pola praška za pecivo
1 vanilin šećer
burbon vanil šećer ili kašika ruma
kašičica cimeta
100g šećera
4 jaja
20g maslaca
200ml mleka
150ml slatke pavlake
5-6 šljiva (ili više, po želji)
prah šećer za posipanje

Priprema

1. Mikserom pomešajte šećer i jaja i dodajte suve sastojke da dobijete gustu glatku smesu. Umešajte rastopljeni maslac, mleko i slatku pavlaku i dobro izmiksirajte.

2. Kalup premažite maslacem i izlijte smesu u njega. Dodajte šljive isečene na polovine i pecite 40 minuta na 190 stepeni.

3. Pečeni kolač malo ohladite, pa ga posipajte šećerom u prahu i poslužite dok je još topao!

Izvor: stil.kurir.rs

Voćna poslastica: Neodoljivi kolač sa kokosom i malinama

Sastojci

Za koru:
1 i 1/2 šolje lešnika
1 kašika kakaa
2 kašike vode

Za fil:
1 i 1/2 šolje neslanih indijskih oraščića
1/2 šolje kokosovog brašna
limunov sok
3 kašike javorovog sirupa
3/4 šolje kokosovog ulja
2 šolje malina

Priprema

1. Indijske oraščiće potopite u vodi jedan sat. U blenderu sameljite lešnike, dodajte med, kakao i po potrebi malo vode dok ne dobijete kompaktnu smesu koju možete oblikovati.

2. Smesu razdeliti po dnu manjih kalupa. Indijske orahe isperite i sitno sameljite u blenderu.

3. Pomešajte kokos, limunov sok, javorov sirup i kokosovo ulje. Mutite dok ne dobijete glatku smesu. Ubacite šolju usitnjenih malina.

4. Izlijte smesu preko podloga u kalupima i ostavi preko noći dok se dobro ne stegne. Pre posluživanja, izvadite tortice iz kalupa i ukrasite preostalim malinama.

Izvor: Zdrava krava

Tradicionalna francuska pita sa trešnjama

Sastojci

600 g očišćenih tamnih trešanja
4 jajeta
100 g šećera
240 ml mleka
100 g brašna
prstohvat soli
½ kašičice ekstrakta vanile
1 kašičica tamnog ruma
30 g otopljenog putera
I još:
šećer u prahu

Priprema

1. Vatrostalnu posudu (20×28 cm) premazati puterom, obložiti papirom za pečenje i posuti sa oko dve kašike šećera.

2. U jednom sloju poređati očišćene trešnje, pa ostaviti sa strane.

3. Jaja penasto umutiti, pa dodati šećer i nastaviti mućenje dok se kristali šećera ne rastope. Dodati brašno i promešati.

4. Zatim, dodati mleko, ekstrakt vanile i rum pa sve dobro umutiti.

5. Na kraju, dodati puter i mešati dok se sastojci ne povežu. (Testo će podsećati na ono za palačinke).

6. Pripremljenu smesu ravnomerno sipati preko poređanih trešanja.

7. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 45 minuta tj. dok testo ne nadođe i poprimi zlatnobraon boju.

8. Isključiti pećnicu i ostaviti kolač da se postepeno ohladi i blago splasne. Zatim, izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi.

9. Pre serviranja kolač posuti šećerom u prahu i servirati.

Savet: Kolač se može servirati i topao ali je mnogo ukusniji kada se prohladi. Klafoutis se najčešće priprema sa tamnim trešnjama, mada se može pripremati i sa višnjama, kajsijama ili borovnicama.

Izvor: posaljirecept.rs

Najbolji brauni bez brašna sa kafom po receptu Džejmija Olivera

Sastojci

200 gr badema
200 gr crne čokolade
175 gr putera
70 gr prah-šećera
4 jajeta
20 ml jake espreso kafe

Priprema

1. Sameljite bademe, pazeći da ne preterate jer prejako izblendirani plodovi mogu da počnu da se lepe, piše Lepa i srećna.

2. Otopite čokoladu i puter sa espreso kafom na pari, a vodite računa da dno šerpe ne dodiruje ključalu vodu. Umutite žumanca sa šećerom, dodajte čokoladnu masu pa umešajte bademe.

3. U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca pa ga pažljivo žicom umešajte u smesu od jaja i badema.

4. Pecite na temperaturi od 170C, u plehu koji ste prekrili pek-papirom, oko 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Italijanski tiramisu sa belom čokoladom i kajsijama

Sastojci

3 jajeta
50 g šećera
100 ml šlaga
125 g sira maskarpone
2 kajsije iz kompota
150 ml soka od kajsija (iz kompota)
sok od pola limuna
15 ml belog vina
4 piškote
2 kašike rendane bele čokolade
1 kašičica rendane kore limuna

Priprema

1. Mikserom dobro umutite žumanca i šećer. Dodajte umućen šlag i maskarpone sir i dobro promešajte.

2. U drugoj posudi umutite čvrst šam od belanaca, a zatim polako dodajte umućenom kremu od žumanaca.

3. Pomešajte sok od kajsija, narendanu limunovu koru i sok i belo vino i dobro promešajte na tihoj vatri dok se ne napravi sirup.

4. Umočite piškote u sirup od kajsija, a zatim stavite u kalup za torte. Kajsije stavite preko piškota, a preko njih nanesite fil.

5. Pre serviranja sklonite obruč sa kalupa i dekorišite belom čokoladom i korom pomorandže, ili na klasičan način - kakao prahom.

Izvor: lepaisrecna.rs

Čizkejk čokoladne kuglice koje se ne peku

Sastojci

250 g krem sira, sobne temperature
4 kašike maslaca
1/2 šolje mrvljenog keksa
4 šolje šećera u prahu
300 g čokoladnih listića

Priprema

1. U velikoj posudi, mešajte krem sir i maslac zajedno dok se ne sjedine.

2. Dodajte mrvice keksa i dobro mešajte.

3. Dodajte šećer u prahu.

4. Pokrijte i ohladite u frižideru najmanje 1 sat, a može da odstoji i preko noći.

5. Stavite komad pak papira i pomerite smesu iz frižidera.

6. Formirajte kugle kašikom predviđenom za to.

7. Vratite u frižider 10-20 minuta ako su suviše mekane.

8. Čokoladu istopite u mikrotalasnoj, mešajte svakih 15 sekundi kako se ne bi stvrdnula. Umočite kugle u čokoladu. Vratite ih na papir i ostavite da se ohlade dok se čokolada ne stvrdne.

Izvor: Stvar ukusa

Brzi čokoladni kolač bez brašna

Fenomenalan spoj ukusa badema i zavodljive čokolade.

Sastojci

220 g putera
160 g čokolade
šolja mlevenih badema (oko 100 g)
9 žumanaca
8 belanaca
7 kašika šećera + 7 kašika
Čokoladna glazura (100 g čokolade i kašičica ulja)

Priprema

1. U tiganju otopite puter. Dodajte čokoladu i nastavite da mešate dok se sve ne istopi. Stavite i bademe i sve dobro promešajte.

2. U činiji umutite žumanca sa 7 kašika šećera.

3. U posebnoj činiji umutite šam od belanaca. Dodajte ostatak šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam.

4. Mešavinu s čokoladom dodajte žumancima. Dobro promešajte i dodajte umućena belanca.

5. Sipajte smesu u kalup ili pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko 35 minuta.

6. Pečen kolač prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite po ukusu.

Izvor: Stvar ukusa

NEPEČENI, KREMAST I BRZ: Čizkejk od jagoda (VIDEO)

Savršeno vreme za poslasticu koja se brzo pravi i ne peče se, od vašeg omiljenog voća.

Sve što vam je potrebno za savršenstvo ukusa nepečenog kolača koji je osvojio internet i srca mnogih sladokusaca, jeste pleh razmera 20x8x5cm.
Od namirnica pripremite za "koru" 200g mlevenog keksa i 50g neslanog putera.

Napravite čizkejk sladoled.

Za nadev: 400g krem sira, 100g šećera u prahu, 200g slatke pavlake, 2 kašike šećera u prahu, 8g želatina u prahu, tople vode 25ml, 75ml mleka, ekstrat od vanile.

S ljubavlju počnite kulinarske veštine da praktikujete na desertu koji će oduševiti goste i ukućane, a instrukcije detalja pripreme pratite u video zapisu.
Srećno i prijatno.

{vembed Y=MiCbQc3jjn0}

Izvor: Stvar ukusa

Topi se u ustima: Rolat od šumskog voća

Sastojci

Za testo:
200 g margarina
200 g šećera
soli na vrh noža,
100 g oraha,
200 g mekog brašna,
kesica praška za pecivo.

Za fil:
5 kašika gustina,
5 kašika šećera,
200 g margarina,
100 g prah šećera,
kesica vanilin šećera,
strugana kora 1 limuna,
500 g šumskog voća,
2 kesice šlaga,
par kapi ekstrata od maline

Priprema

1. Penasto umutiti margarin, šećer, so, pa postepeno dodavati mlevene orahe i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Masu izliti u podmazan pleh i peći oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
3. Pečenu koru izvaditi iz pleha na platnenu salvetu, uviti i ostaviti da se ohladi.
4. Margarin umutiti sa prah šećerom, vanilin šećerom i struganom korom limuna.
5. Masu dodati u ohlađeni gustin i promešati.
6. Fil ravnomerno naneti na razvijenu, pečenu i ohlađenu koru.
7. Posuti šumskim voćem i uviti rolat.
8. Šlag umutiti sa vodom i po želji obojiti ga ekstratom od maline.
9. Umesto šlaga, rolat možete posuti šećerom u prahu.

Izvor: posnajela.rs

Brz kolač sa jagodama i jogurtom

Sastojci

2 jaja
200 g šećera
narendana kora ½ limuna
200 g jogurta
100 ml ulja
200 g + 2 kašike glatkog brašna
1 prašak za pecivo
50 g kokosa
500 g svežih jagoda
Posip
bademovi listići
pistaći
kokos

Priprema

1. Jaja penasto izmiksajte sa šećerom i limunovom korom. Dodajte ulje i jogurt, a zatim dodajte i suve sastojke – kokos, brašno i prašak za pecivo.

2. Biskvitnu smesu još jednom izmiksajte da se svi sastojci sjedine.

3. Oprane i očišćene jagode narežite na veće komade, a zatim ih pomešajte s dve kašike brašna.

4. Okrugli kalup za pečenje (26-28 cm) obložite masnim papirom pa izlijte pola biskvitne smese. Preko biskvitne smese naređajte polovinu jagoda pa prelijte ostatak biskvitne smese. Na kraju rasporedite preostale jagode i pospite kolač mešavinom pistaća, bademovih listića i kokosa.

5. Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom proverite je li pečen. Pre posluživanja kolač ohladite na sobnoj temperaturi.

Izvor: dnevno.hr

Tiramisu sa šumskim voćem

Sastojci

250 g maskarpone sira
250 g svežeg krem sira
90 g šećera
kašičica semenki vanile iz mahune
kašičica cimeta
150 ml slatke pavlake
250 g medenjaka
120 ml espresa
40 ml „bejlis” likera
600 g smrznutog bobičastog voća
kakao

Priprema

1. Pomešati obe vrste sira, šecer, vanilu i cimet. Umutiti slatku pavlaku i umešati u smesu. Iseci medenjake na komade. Pomešati espreso i „bejlis”.

2. Na dna šest caša poreati sloj medenjaka, pa poprskati polovinom mešavine od espresa. Poređati pola voća, pa prekriti slojem krema. Ponoviti i završiti kremom.

3. Prekriti caše folijom i staviti u frižider na najmanje 8 sati, da keks omekša. Posuti debelim slojem kakaa.

Izvor: Stvar ukusa

Bakina sočna pita od jagoda

Bakina sočna pita od jagoda

Sastojci

1 i ¼ šoljice integralnog pšeničnog brašna
1 i ¼ šoljice polubelog brašna tipa T-850
2 kašike brezinog šećera
½ kašičice himalajske soli
4 kašike kokosovog ulja
¼ šoljice jogurta
3 kašike maslinovog ulja
6 kašike vode
Sastojci za nadev:
4 šoljice iseckanih jagoda
1 šoljice iseckane rabarbare
⅔ šoljice meda
2 i ½ kašike tapioke
2 kašike kokosovog brašna
1 kašičica cimeta
prstohvat himalajske soli
prstohvat mlevenog muskatnog oraha
i šoljica - 2,5dl

Priprema

1. U činiji pomešajte brašno, so i brezin šećer. Dodajte kokosovo ulje (mora biti hladno). Prstima trljajte suve sastojke i maslac dok ne dobijete mrvičastu strukturu. Dodajte jogurt, ulje i vodu pa lagano mesite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Po potrebi dodajte još malo jogurta ili brašna. Podelite testo u dva dela, jedan deo neka bude dvostruko veći od drugog. Oblikujte dobijena testa u manje krugove, zamotajte ih u foliju i stavite u frižider najmanje jedan sat.

2. U međuvremenu, dok se testo nalazi u frižideru, operite jagode i osušite ih. Rabarbari uklonite listove i bacite ih, a stapke oljuštite. Narežite jagode i rabarbaru na komadiće, stavite ih u činiju i prelijte medom. Dodajte tapioku, kokosovo brašno, mleveni muskatni orah, cimet i so, pa sve dobro izmešajte.

3. Zagrejte rernu na 220 ºC.

4. Izvadite testo iz frižidera i veći deo razvaljajte u krug, koji će biti dovoljan da prekrije okruglu tepsiju u kojoj ćete peći pitu. Prekrijte tepsiju testom.

5. Gotov nadev ravnomerno rasporedite po testu.

6. Ostatak testa takođe razvaljajte u krug i izrežite trakice širine oko 1,5 cm. Trakicama prekrijte nadev tako da pola trakica stavite u jednom smeru, a pola unakrst.

7. Stavite da se peče na 220 ºC oko 20 minuta. Tada smanjite temperaturu na 160 ºC i pecite oko 30 – 35 minuta.

8. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi najmanje 2 sata pre serviranja.

9. Nakon hlađenja i pre serviranja pitu isecite i po želji, pospite šećerom.

Izvor: alternativa-za-vas.com

NE PEČE SE: Moka kolač u samo 3 koraka

Sastojci

Kupovni mekani keks
Malo kuvane kafe
maslac,
šećer
Za krem:
100g maslaca
150g šećera u prahu
2 žumanca
kašičica instant kafe u prahu

Priprema

1. U mikseru dobro izmešajte maslac sa šećerom, dodajte jedan po jedan žumanac, na kraju kafu.

2. Keks ovlažite skuvanom kafom, pa slepite dva po dva kremom koju možete istisnuti špricem za ukrašavanje, da kolači budu lepši. Pospite šećerom u prahu.

3. Možete poslužiti sa umućenom slatkom pavlakom.

Izvor: Stvar ukusa

Ne peče se: Brza torta od keksa i oraha

Sastojci

500ml slatke pavlake
700g kisele pavlake
200g šećera u prahu
300g mlevenog keksa
250g mlevenih oraha
100g rendane čokolade po izboru
200ml mleka
150g bilo kojeg keksa u komadu

Priprema

1. Ulupati slatku pavlaku.

2. Pomešati kiselu pavlaku i šećer u prahu.

3. Sjediniti i slatku i kiselu pavlaku zajedno pa sve izmešati.

4. Podeliti zatim smesu na dva jednaka dela. U jedan deo dodati keks i izmešati. Ako je smesa gušća dodati pola mleka i sve izmešati.
Keks steže masu kako stoji. U drugi deo dodati orahe i čokoladu pa opet sve izmešati.

5. U kalup prečnika 24 cm staviti foliju ili kesu pa istresti pola fila sa orasima, slažemo naopako, pa preko kašikom vaditi po kašiku fila sa keksom.
Poravnati.

6. Preko poslagati sloj keksa umočenog u ostatak mleka.

7. Ostaviti 2 – 3h u zamrzivaču pa okrenuti na tacnu pa skinuti kesu ili foliju.

8. Dekorisati po želji i poslužiti.

Izvor: Stvar ukusa

Bez pečenja: Čokoladni čizkejk gotov za samo par minuta

Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite počastiti sva svoja čula finim kolačem. Združite ove slatke favorite u jednu neodoljivu kombinaciju koja se brzo priprema i još brže jede.

Sastojci za podlogu:

150 g mlevenog keksa s maslacem
100 g maslaca
2 kašike kakaa
Pogledajte recept za čizkejk sladoled.

Krem:

300 g čokolade za kuvanje
500 g sira maskarpone
200 g šećera u prahu
250 ml pavlake za šlag

Priprema:

Pomešajte keks sa rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti pek papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca.
Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili ih položiti u kesu pa "istući" valjkom za testo dok ne dobijete slatki prah. Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.
Ostavite ovako pripremljenu tortu u frižider na nekoliko sati.
Savet: Od čokolade možete napraviti i glazuru te je preliti preko torte, a slasne kriške poslužiti i uz komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lešnika ili badema.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Šarlota sa jagodama

Sastojci

kesica belog želatina u prahu
100 ml mleka
srž vanile
5 žumanaca
100 g šećera
300 ml pavlake
300 g smrznute mešavine voća
piškote 400 g
po 100 g jagoda i malina
kašika šećera u prahu
kriške pomorandže

Priprema

1. Razmutiti želatin prema uputstvu na kesici. Skuvati mleko sa sredinom vanile. Penasto umutiti žumanca sa šećerom. Naliti mleko i neprestano mešajući kuvati na umerenoj temperaturi, dok krem ne počne da se zgušnjava.

2. Skinuti krem sa vatre, pa u njega pažljivo umešati želatin. Ostaviti da se krem ohladi. Čvrsto ulupati slatku pavlaku. Kremu dodati jagode i maline, a zatim i pavlaku.

3. Usuti sloj krema u kalup za tortu (prečnika 20 cm). Piškote stavljati uspravno uz zid kalupa. Zatim usuti i ostatak krema. Tortu hladiti najmanje 4 sata.

4. Polovinu jagoda i malina propasirati i dodati šećer u prahu. Lepše jagode i maline prepoloviti, pa njima garnirati tortu. Odozgo preliti ispasiranim voćem. Po želji, tortu mestimično ukrasiti krupno izrendanom korom pomorandže.

Izvor: Stvar ukusa

Brza torta s keksom i voćnim jogurtom

Sastojci

500 g Plazma keksa (može i mleveni i u komadu)
1 l voćnog jogurta po želji
500 g voća po želji (najbolje kombinacija voća: ribizle, maline, jagode, kupine…)
200 – 250 g šećera
250 g šlaga (ili slatke pavlake)
gazirana mineralna voda (za mućenje, ukoliko ste se odlučili da ukrasite tortu šlagom)

Priprema

1. Keks najpre izdrobite rukama (ukoliko koristite u komadu).

2. Sjedinite voćni jogurt i šećer, neprekidno mešajući ili muteći mikserom na najmanjoj brzini, dok se šećer potpuno ne rastopi.

3. Potom izmešajte keks sa voćnim jogurtom, pa na kraju dodajte i voće. U zavisnosti od toga koje voće koristite za izradu ove torte, sami ćete videti da li je potrebno da ga iseckate ili ne. Uglavnom, ukoliko se , na primer, torta priprema od jagoda, njih je svakako neophodno usitniti.

4. Ovako pripremljenu smesu možete izliti u kalup za torte ili u posudu u kojoj želite da je služite. Fino izravnajte masu, pa ostavite da odstoji u zamrzivaču dok se ne stegne. Obično je dovoljno par sati da se torta sa voćnim jogurtom stegne.

5. Kada je izvadite iz zamrzivača, umutite šlag sa kiselom vodom ili slatku pavlaku prema uputstvu sa pakovanja. Ukoliko ste umućenu smesu sipali u kalup, sada je možete izvaditi i prebaciti na tacnu za služenje.

6. Premažite tortu šlagom i ukrasite voćem po želji, pa služite. Možete u umućeni šlag ili slatku pavlaku dodati i isceđeni sok od voća, što će biti dovoljan ukras.

Napomena:
Najbolje da torta sa voćnim jogurtom bude pripremljena sa vočnim jogurtom istog ili bar približno istog ukusa kao što je voće koje ćete koristiti za njenu pripremu.

Izvor: saznajlako.com

Ruska čokoladna torta sa kokosom

Sastojci

Za kuglice od sira:
250 g krem sira
50 g šećera u prahu
3 kašike gustina
50g kokosa
2 žumnca

Za biskvit:
2 kašike brašna
6 belanaca
4 žumanca
30g šećera u prahu
2 kašike kakaa
2 kašike gustina
100g čokolade
1 kašičica praška za pecivo
vanilin šećer
prstohvat soli

Glazura:
100g čokolade
3 kašike kisele pavlake

Priprema

1. Najpre napravite kuglice od sira tako što ćete pomešati krem sir, 50 grama šećera u prahu, 3 kašike gustina i dva žumanca. Umutite štapnim mikserom i dodajte kokos. Oblikujte rukama kugle od ove smese, poslažite ih na papir za pečenje i odložite u frižider.

2. U posudi pomešajte dva žumanca sa šećerom u prahu i umutite.

3. Čokoladu istopite na pari pa kad se malo ohladi pomešajte u smesu sa žumancima.

4. Umutite belanca i dodajte 15gr šećera u prahu. Polako pomešajte sa smesom od čokolade.

5. U drugoj posudi pomešajte 2 kašike kakaa, 2 kašike gustina, 1 kaščicu praška za pecivo, brašno i vanilin šećer. Zatim ovu suvu smesu pomešajte s čokoladnom smesom.

6. Poređajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smesom. Pecite oko 35 minuta na 180 °C.

7.Na kraju prelijte glazurom koji ste napravili od rastopljene čokolade i kisele pavlake.
Još vam preostaje pričekati da se ohladi i – uživajte.

Izvor: haber.ba

Poslastica za 20 minuta: Neodoljive čokoladne bombice

Sastojci

600 g na komadiće isečene mlečne čokolade
150 g isečene čokolade za kuvanje
2 kašike šećera
5 dl slatke pavlake
0,6 dl likera (po želji)
2 kašike maslaca
150 g šećera u prahu
100 g kakaoa
150 g čokolade za kuvanje za ukras

Priprema

1. Obe vrste čokolade, šećer i slatku pavlaku otopite na pari. Pomerite sa vatre, pa pomešajte liker i maslac.

2. Smesu prelijte na poslužavnik, pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na jedan sat, dok se stvrdne.

3. Iz ohlađene smese oblikujte kuglice i ponovno ih stavite u frižider.

4. Šećer u prahu i kakao lagano izmešajte. Čokoladu otopite i ostavite nekoliko minuta da se ohladi. Tartufe napre uvaljajte u čokoladi, a zatim u šećer i kakao.

Izvor: 24 sata.hr

NEVEROVATNO BRZO: Čokoladni kolač bez mleka i jaja (VIDEO)

Čokoladna torta nikada nije loš izbor, a naročito su popularni recepti za poslastice koje ne iziskuju mnogo vremena i truda.

Sastojci:

1,5 šolja brašna, kašičica sode bikarbone, prstohvat soli, 3 kašike kakaa, šolja šećera, kašičica sirćeta, kašičica ekstrakta vanile, 5 kašika ulja, 1 šolja vode i 200 g čokolade.
Probajte čokoladnu tortu po ovom receptu.

Priprema:

U plehu za pečenje pomešajte sve suve sastojke. Dodajte sirće, ulje, šećer i ekstrakt vanile, pa sve dobro sjedinite. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 35 minuta. Za to vreme na pari otopite čokoladu sa malo ulja, i njom prelijte ispečenu tortu. Po želji, ukrasite šlagom i omiljenim, osvežavajućim voćem.

U videu pogledajte detaljne instrukcije i što pre ispobajte ovu sjajnu tortu!

Izvor: Stvar ukusa