Sastojci:
100 g putera
200 g smeđeg šećera + 4 kašike
200 ml slatke pavlake
kašičica ekstrakta vanile
2 žumanceta
kašika brašna
3 belanceta
Priprema:
1. Posudice za sufle namažite maslacem i svaki pospite sa malo smeđeg šećera (2 kašike).
2. U posudi otopite maslac, dodajte šećer, slatku pavlaku, vanilu i prstohvat soli. Kada se šećer otopi i počnu da stvaraju mehurići kuvajte još minut dok se ne stvori sos. Od sosa odvojite 200 ml i stavite sa strane.
3. U ostatak sosa umešajte žumanca i brašno. Konstantno mešajući zagrevajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne, oko 3 minuta. Prebacite u drugu posudu i ostavite da se hladi oko 15 minuta.
4. U posebnoj posudi umutite šam od belanaca i postepeno dodajte dve kašike smeđeg šećera. Trećinu šama dodajte karamel sosu, pomešajte, a zatim sve to vratite ostatku šama. Smesu sipajte u posudice. Pecite sufle u rerni zagrejanoj na 180 C oko 11 minuta. Sufle na sredini ne mora da bude previše čvrst, ali ukoliko vam se učini da je previše tečno, vratite u rernu na još dva minuta.
5. Sufle možete dodatno posuti šećerom, a poslužite ga uz pripremljen karamel sos, koji možete zagrejati dok se sufle peče.
Izvor: stvarukusa.com