Potrebno je:
glavica crnog luka, komad đumbira (oko 10 g), 500 g karfiola, 2 šargarepe, 100 g boranije, 2 zelene ljute papričice, 200 g crvenog sočiva, 200 g krompira, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike blagog karija u prahu, 300 ml povrtnog bujona, 200 ml sojinog mleka, 100 g indijskih oraha, 400 g ananasa, 100 g smrznutog graška, 6 stabljika korijandera, so i biber.
Priprema:
1. Crni luk i đumbir oljuštite i sitno iseckajte. Karfiol operite, očistite, iskidajte na cvetiće, a šargarepu oljuštite i isecite na kolutove debljine pola centimetra. Boraniju operite, očistite i prepolovite. Ljute papričice isecite po dužini, izvadite semenke i iseckajte na tanke trake.
2. Crveno sočivo stavite u cediljku, operite i ocedite. Krompir oljuštite, operite i isecite na kriške debljine pet centimetara. U velikom tiganju zagrejte ulje, dodajte luk, đumbir, papričicu i sočivo, i dinstajte na umerenoj temperaturi tri-četiri minuta, uz stalno mešanje.
3. Dodajte kari u prahu, promešajte, nalijte povrtni bujon i mleko, kad proključa na umerenoj temperaturi kuvajte još 15 minuta, povremeno promešajte. Indijski orah pržite u tiganju bez masnoće dok ne porumeni, ohladite i iseckajte.
4. Ananas oljuštite i isecite na tanke kolutove. U kari dodajte ananas, indijski orah i smrznuti grašak i kuvajte još pet minuta na umerenoj temperaturi. Korijander operite, protresite, krupno iseckajte, dodajte u kari, posolite i pobiberite.
Izvor: Novosti