Evo još jednog priloga za ukusan ručak. Sastoji se od pohovanih krmenadli, rižota sa šampinjonima i saalte od pavlake ili sirnog namaza sa kukuruzom šećercem.
Sastojci:
600 gr iskoštenih krmenadli
2 jaja + 2 – 3 kašike mleka
brašno i mrvice za pohovanje
200 gr šampinjona
šolja od 250ml pirinča / riže
veća konzerva kukuruza šećerca
400 gr kisele pavlake
so i biber
Priprema:
Krmenadle tanko izlupati pa posoliti i pobiberiti.
Spremiti brašno, umutiti jaje sa mlekom i mrvice.
Zagrejati “s prsta” ulja u tiganju pa valjati krmenadle u brašno, jaje pa u mrvice i na srednjoj vatri peći.
Dok se krmenadle peku na rende izrendati šampinjone na listiće odmah u manju šerpu.
Predlog za rucak - krmenadle, sampinjoni, kukuruz
Posoliti, dodati otprilike malu čašicu ulja i dve čašice vode i ostaviti da se kuvaju.
Pirinač oprati i ocediti.
Dok stavite drugu turu krmenadli da se peče i šampinjoni su gotovi pa dodati pirinač i naliti dve 2 šolje vode.
Po želji možete dodati začine koje volite. Ostaviti pirinač da se kuva uz mešanje, na srednjoj vatri 15 minuta.
Smanjiti vatru, dodati još malo ulja, za jednu rakijsku čašicu, doliti vode ako je potrebno i nastaviti kuvanje još 5 minuta. Nemojte dolivati mnogo vode nego sad po malo. Posle 20 minuta skloniti pirinač sa vatre i poklopiti ga.
Za salatu od kukuruza jednostavno umešajte kukuruz, pavlaku so i biber i sve dobro sjedinite.
Ostavite u frižider do služenja, pre služenja opet promešajte.
To je to. Prijatno!
izvor:domacirecepti.net