Sastojci
3 kom. peršuna
1 g vegete
200 g praške šunke
1 kom. šargarepe
1 kom. pileće supe
200 g šampinjona
200 g suvih šljiva
200 g slanine
100 g paškanata
2 kom. belоg luka
100 g pirinča
1 kom. kocke za supu
100 g krompira
1 g karija
50 g parmezana
100 g crnog luka
100 g celera
1 kom. biberа
Priprema
U dublju šerpu izdinstajte na malo ulja sitno iseckani crni luk.
Dodajte izrendanu šargarepu, iseckan paškanat i iseckan celer.
Dinstajte na umerenoj vatri. Očistite šampinjone i isecite ih na listiće, a šunku i slaninu na kockice. Dodajte ih povrću.
Posebno skuvajte pirinač, pa dodajte smesi, začinite ih peršunovim listom, karijem, biberom, belim lukom i vegetom.
Dodajte jednu pileću kocku, pa sve prodinstajte. Na kraju dodajte 50 g parmezana i 200 g suvih šljiva bez koštica.
Sve promešajte i ostavite da se ohladi.
Za to vreme skuvajte supu iz kesice od povrća i oljuštite jedan krompir.
Ovom smesom napunite ćurku.
Kad ste je napunili i stavili na krompir, sledi ušivanje ćurke, od grudi prema donjem delu.
Ćurku možete obložiti slaninom isečenom na listove. Stavite je da se peče pet sati na 160 stepeni.
U toku pečenja ćurku zalivajte skuvanom supom od povrća.