Sastojci
1000 g brašna,
20 kom čili papričice,
2 kom. jaja,
200 ml jogurta,
500 g kačkavalja,
30 ml maslinovog ulja,
100 ml mleka,
1 kom. praška za pecivo,
300 g mlevenog mesa,
10 g origana,
2 g soli,
1/2 kom. svežeg kvasca,
2 g šećera
Priprema
Za testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, 1/2 kockice kvasca, 2 jaja, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 3 kašike maslinovog ulja, 1 prašak za pecivo i 1 kg brašna (preporučujemo pola integralnog, pola običnog mekog).
Zamesite testo i stavite ga da odstoji barem tri sata u frižideru.
Crni luk izdinstajte na ulju, a kad postane staklast, ubacite mleveno meso i sipajte malo vode.
Kada meso bude do pola izdinstano, posolite ga, pobiberite.
Nakon toga razvucite testo i stavite preko kačkavalj i polupripremljeno mleveno meso i čili papričice.
Pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni dok testo ne postane zlatnožuto, a meso ne bude pečeno.
Izvadite picu iz rerne i začinite je origanom.
Izvor: maxi.rs