Piletinu možete spremiti na zaista hiljadu načina, ali ovde vam donosimo recept koji će ući u "stalnu postavku" jela u vašem domu.
Potrebno:
1/2 pomorandže sa korom,
3 čena belog luka,
1 kašika lišća svežeg ruzmarina,
6 kašika maslinovog ulja,
2 kašike crnog vina,
1 kašika meda,
1 celo pile isečeno na 8 delova,
so, biber, aleva paprika
Priprema:
Pomorandžu, ruzmarin, sirće, ulje, med, so , biber i alevu papriku pomešajte u blenderu, dok se pomorandža ne usitni na male komade.
Piletinu začinite solju i biberom, pa onda svako parče umočite u napravljenu marinadu.
Meso poređajte u plastičnu posudu, prelijte viškom marinade i ostavite da odstoji u frižideru 2-8 sati.
Na tiganju ili na roštilju pržite meso dok ne dobije lepu braon boju.
Služite toplo, sa krompirom i ukrašeno komadima pomorandže.