Za 4 osobe potrebno:
4 pileća bela mesa, bez kože i kostiju, isečena na komadiće od 2,5 cm, brašno, za posipanje, 2 supene kašike nesoljenog indijskog oraha ili celih poparenih badema, ½ crvene paprike, bez semena i iseckane, 8 strukova mladog luka, isečenih na komadiće od 2,5 cm, 1 kolut ananasa, isečen na komadiće,
Za žitko testo:
115 g brašna sa sredstvom za narastanje, prstohvat soli, ½ kašičice praška za pecivo, 240 ml piva
Za sos
120 ml bistre pileće supe, 3 supene kašike svetlog soja-sosa, 1 supena kašika bistrog meda, 3 supene kašike pirinčanog sirćeta, 2 supene kašike kečapa, komad od 2 cm svežeg korena đumbira, oljuštenog i narendanog, 1 kašičica kukuruznog brašna
Priprema:
Pripremite ranije Korake 1 i 2 obavite nekoliko sati ranije.
1. Za žitko testo prosejte brašno, so i prašak za pecivo u veliku činiju. U sredini napravite udubljenje pa sipajte polovinu piva. Postepeno sve pomešajte pa umutite žicom ostatak piva da dobijete glatko žitko testo. Odložite na 30 minuta.
2. Za sos stavite u tiganj sve sastojke osim kukuruznog brašna pa mešajte nad tihom vatrom dok se med ne istopi. Pomešajte brašno s malo hladne vode da dobijete glatku pastu pa je sipajte u tiganj i mešajte dok se sve ne zgusne. Kuvajte minut pa odložite. Zagrejte pećnicu na 130˚ C (plin ½).
3. Zagrejte ulje za prženje u dubokom ulju na 180˚ C. Pospite brašnom komade piletine, umočite ga u žitko testo pa pržite u turama po 3-4 min. ili dok ne postanu zlatnosmeđi i hrksavi. Ocedite ih i držite nepoklopljene u toploj pećnici.
4. Zagrejte dve kašike ulja u voku, sipajte indijski orah pa mešajući pržite 30 sekundi ili dok se ne zazlate. Izvadite ih i stavite da se cede na kuhinjskom ubrusu. Sipajte crvenu papriku pa je mešajući pržite tri minuta, zatim dodajte mladi luk i ananas pa mešajući pržite minut.
5. Sipajte sos u vok, dodajte piletinu pa je uvaljajte u sos i krčkaajte dva minuta. Odmah služite posutu indijskim orahom.