Pikantna pileća krilca

Priprema:

15 pilećih krilaca, 4 pomorandže, 1 kašika meda, 1 kašičica mlevenog đumbira, so, biber, ulje

Priprema:

U većoj posudi pomešajte ulje, sok i narendanu koricu od narandže, med, đumbir, biber i so. U ovu mešavinu stavite krilca i ostavite ih nekoliko sati da upiju sastojke iz nje. Potom krilca stavite na uljem premazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 35 minuta. Krilca treba da dobiju svetlosmeđu boju i da im kožica postane hrskava.

Izvor: Super recepti

 

Rolat od piletina

Potrebno:

500 g mlevenih pilećih prsa, 1 glavica crnog luka, 2 jaja, sredina hleba, so, biber.

PRIPREMA

Izmešajte meso, sitno iseckani luk, jaje, hleb, so i biber. Zatim dodajte i rendano jaje i umesite masu. Foliju za pečenje namažite uljem, stavite masu i oblikujte rolat. Pecite na 200 stepeni 20 minuta, skinite foliju i zapecite dok ne porumeni. Služite uz tartar sos ili pavlaku.

Izvor: Super recepti

Piletina sa medom

Potrebno:

600 g pilećeg filea, 300 g špageta, 100 g šargarepe, 50 g korena celera, 50 g celerovog lista, 20 g cvetnog meda, 1 kašika senfa, 1/2 kašičice bibera, 2 kašike ulja, 2-3 kašike soja sosa, malo soli, 2 kašike seckanog peršuna, 3 kašičice suvog začina

Priprema:

Piletinu narežite na kockice i začinite sa dve kašičice začina i biberom. Senf i med dobro promešajte i njima premažite piletinu. Neka se meso marinira najmanje dva sata. Preostali začin kuvajte oko pet minuta u 300 ml kipuće vode. Mariniranu piletinu ispržite na vrućem ulju. Dodajte na kocke narezano povrće i prelijte sa 150 ml vode, u kojoj se kuvao začin. Nastavite dinstati na blagoj vatri dok meso i povrće ne omekšaju. Umešajte kuvane špagete, dodajte preostalu vodu sa začinom i soja sos, pa još jednom sve dobro prokuvajte. Kada je gotovo pospite jelo seckanim peršunom i poslužite uz salatu od paradajza.

Izvor: Super recepti

Pileće ćufte sa fetom

Potrebno:

200 g mlevenog pilećeg mesa, 50 g feta sira, 2 kašike seckanog zelenog dela praziluka, 1 kašika seckanog peršuna, 3 čena seckanog belog luka, 3 kašike kukuruzne palente, 1 jaje, 1/2 kašičice soli, malo bibera.

PRIPREMA

Sve sastojke stavite u činiju, fetu prethodno izgnječite. Sve dobro izmešajte, pa vlažnim rukama pravite ćuftice. Svaku uvaljajte u palentu i pržite na zagrejanom ulju. Pečene ćuftice vadite na papirni ubrus da se ocede od suvišne masnoće. Uz ćuftice poslužite pire krompir ili bareni pirinač.

Izvor: Super recepti

Punjeno pile

Potrebno:

1 pile (oko 1,5-2 kg), 100 g mladog luka, 100 g šargarepe, 100 g sveže crvene paprike, 50 ml ulja, 1 kašika suvog začina , 300 g mlevenih pilećih prsa, malo soli, 1 kašičica origana

Priprema:

Mladi luk, šargarepu i svežu papriku operite i narežite na tanke rezance. Povrće ispržite na 2-3 kašike ulja i ohladite. Pomešajte sa mlevenom piletinom, dodajte origano, začin i ovom smesom napunite pile. Pile isecite duž kičme, pažljivo izvadite sve kosti osim bataka. Meso od krila uvucite. Tako otkošteno pile malo posolite spolja i iznutra. Pripremljeni nadev rasporedite po površini pileta, a zatim kuhinjskim koncem zatvorite otvor. Pile prelijte preostalim uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 45 minuta. Tokom pečenja pile zalivajte toplom vodom. Pečeno pile isecite i poslužite uz pečeni krompir i zelenu salatu po želji.

Izvor: Super recepti

 

 

 

Piletina punjena krem sirom

Potrebno:

2 komada pilećih grudi, 100 g krem-sira, 3-4 čena belog luka, 100 g tanko sečene slanine, peršun, so, biber.

PRIPREMA

Pileće grudi presecite napola da dobijete dva komada mesa. Svaki deo rasecite po sredini da dobijete dublji džep. Piletinu posolite i pobiberite. Pomešajte krem-sir, seckani peršun i izgnječeni beli luk, pa ovom smesom napunite džepove i zatim svaki komad mesa obmotajte slaninom. Poređajte u pleh i pecite na 220 stepeni. Servirajte uz pečeni krompir.

Izvor: Super recepti

Piletina sa pirinčem

Potrebno:

800 g piletine (batak, karabatak, belo meso), 3-4 kašike ulja, 2 kašičice suvog začina, 150 g luka, 250 g paradajza, 300 g  paprika, 500 ml vode, 1 kocka za supu, 350 g pirinča, 1 kašika seckanog peršuna.

Priprema:

Na zagrejanom ulju prepržite pileće meso, pospite začinom, nalijte sa malo vode i dinstajte još oko 15 minuta. Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mjesto. Na istoj masnoći upržite iseckani luk. Dodajte paradajz isečen na kockice, a zatim i papriku isečenu na veće kocke i zajedno pržite oko deset minuta. U drugu posudu stavite vodu da se kuva, pa kada provri dodajte kocku i kuvajte oko dva minuta.  U vatrostalnu posudu rasporedite pirinač, pa po njemu pripremljenu piletinu, zatim povrće i zalijte bujonom pripremljenim od kocke za supu. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta. Kad je gotovo izvadite iz rerne, pospite peršunom i poslužite toplo uz zelenu salatu.

Izvor: Super recepti

Piletina sa kornfleksom

Potrebno:

500 g pilećeg belog mesa, 3 jaja, 2 kašike brašna, 1/2 šolje jogurta, kornfleks, 200 g sitno izrendanog kačkavalja, mlevena paprika, mleveni biber, origano, suvi začin, beli luk u prahu.

PRIPREMA

Pileće belo meso isecite na tanke šnicle. Svaku šniclu sa obe strane pospite biberom, origanom, mlevenom paprikom i suvim začinom i dobro utrljajte. Piletina bi trebalo da odstoji bar jedan sat u frižideru da lepo upije začine. Umutite jaja sa brašnom i jogurtom da bude malo gušće nego smesa za palačinke. Dodajte po kašičicu mlevene paprike i origana, malo bibera, belog luka u prahu i začina. Dodajte sitno narendani kačkavalj i sve lepo sjedinite. U posebnu posudu stavite kornfleks i izmrvite ga rukama. Zagrejte ulje, umačite šnicle prvo u smesu sa začinima, pa u kornfleks i ređajte u tiganj. Pecite na umerenoj temperaturi dok ne porumeni. Izvadite šnicle na salvetu da se ocedi višak masnoće, pa poslužite uz salatu i sireve.

Izvor: Super recepti

Piletina na kineski način

Potrebno:

500 g pilećeg filea, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 1 zelena paprika, 1 šargarepa, 1 tikvica, soja sos, 1 ananas, 3 kašike soka od ananasa, 3 kašike paradajz sosa, đumbir, muskatni oraščić, susamovo ulje, 1 glavica crvenog luka, 1 beli luk, so, biber, tabasko sos, 200 g pirinčanih rezanaca.

Priprema:

Pileći file i paprike isecite na tračice, a šargarepu i tikvicu narendajte. U posudu na malo susamovog ulja propržite luk sečen na tračice i sitno seckan beli luk. Kad luk požuti dodajte mu piletinu i sve zajedno zalijte soja sosom. Nakon nekoliko minuta dodajte paprike, zatim šargarepu i tikvicu, i 3 kašike paradajz sosa, a po potrebi i još soja sosa. Sve zajedno kuvajte oko deset minuta, zatim dodajte narendan đumbir, ananas koji ste prethodno isekli na kockice i 3 kašike soka od ananasa. Posolite, pobiberite, dodajte malo tabasko sosa i muskatnog oraščića. Posebno skuvajte pirinčane rezance i pomešajte ih sa piletinom i povrćem, pa poslužite toplo.

Izvor: Super recepti

Piletina u sosu od gorgonzole

Potrebno:

600 g pilećeg filea, 200 g gorgonzola sira, 1 dl pavlake za kuvanje, 1 dl belog vina, maslac, 1 manja glavica luka, provansalska mešavina začina.

PRIPREMA

Piletinu isecite na trakice, uvaljajte u začine, pa je stavite na maslac i ispržite. Izvadite piletinu iz tiganja, pa u njega ubacite malo luka i pržite dok ne porumeni. Ubacite vino, pričekajte da ispari i dodajte gorgonzolu. Kada sir počne da se topi, brzo ubacite pavlaku za kuvanje i promešajte da se sve sjedini i postane fini gusti umak. Vratite meso u umak, pa nakon dva minuta skinite sa vatre. Poslužite uz kuvanu testeninu ili kuvano povrće.

Izvor: Super recepti

Piletina sa medom i susamom

Sastojci:

- 1/2 kg pilećeg filea

- 3 kašike meda

- 3 kašike susama

- so

Priprema:

Meso iseckajte na listiće, dodajte med, so i susam. Ako želite da bude sočnije dodajte malo ulja i ostavite da odstoji pola sata. Pržite u dubokoj posudi na ulju dok ne dobije lepu rumenu boju. Servirajte uz pirinač ili povrće po želji. Takođe ukoliko želite jači ukus možete prilikom prženja dodati i kolutiće crnog luka.

Prijatno!

Izvor: Pressonline

Piletina u sosu od praziluka i šampinjona

Potrebno:

500 g belog mesa, 400g praziluka, 400g svežih šampinjona, 1 pavlaka, 50 g putera, 1/2 kg krompira, 1 glavica brokolija.

Priprema:

Meso začinite, isecite na kockice i pržite u tiganju. U drugi tiganj upržite praziluk, pa ubacite šampinjone. Kada meso porumeni i to stavite u tiganj sa prazilukom, sipajte pavlaku i promešajte. Kada sos dobije potrebnu gustinu sklonite sa šporeta. Servirajte uz krompir pire i barene cvetove brokolija.

izvor: Super recepti

Teleće šnicle sa limunom

Potrebno:

4  teleće šnicle, 1,5 dl belog vina, 2  limete, 600 g krompira, 1 stabljika ruzmarina, 1 stabljika žalfije, 2 stabljike peršuna, 2 stabljike bosiljka, 4 grozda čeri paradajza, maslinovo ulje

Priprema:

Isecite krompir na kriške, prelijte maslinovim uljem i pržite oko 45 minuta na 170 stepeni. Iseckajte začinsko biljke i promešajte sa prženim krompirom. Pospite malo maslinovog ulja na čeri paradajz i pržite ga sa krompirom oko 10 minuta. Presecite šnicle na pola i izgnječite ih između dve plastične kese. Umočite ih u brašno i pržite na maslinovom ulju. Dodajte so i biber. Poslažite meso na tanjir. U ulje koje je preostalo u tiganju dodajte sok od limete i belo vino, mešajte dok ne postane sos. Isecite limetu na kriške. Poslužite meso sa krompirom i sosom.

Izvor: Super recepti

Bataci punjeni začinima

Potrebno:

8 pilećih bataka, 2 kašike seckanog peršuna, 2 kašike seckanog ruzmarina, 2 kašike seckanog timijana, 3 čena belog luka, 2 kašike limunovog soka, 1 kašika biljnog začina, so, biber.

PRIPREMA

Operite batake, pa prstima odvojte malo kožicu od mesa kako biste napravili male džepove, posolite i pobiberite. U posudu stavite sve začine, ispasirani beli luk, biljni začin i limunov sok, pa sve dobro promešajte. Svaki džep napunite sa po kašičicom ove smese. U rernu zagrejanu na 190 stepeni stavite piletinu da se peče 35 minuta, a u pola pečenja okrenite meso kako bi i donja strana porumenela.

izvor: Super recepti

 

 

 

Zapečene palačinke sa šunkom i sirom

Sastojci:

- 10 palačinki

- 10 listova šunke ili pečenice

- 200 g sira (najbolje sitnog)

- jedno jaje

- 200 ml jogurta

- kečap, origano, začini po želji

Priprema: 

1. Ispecite 10 palačinki i svaku premazati kečapom, staviti listić šunke, kašiku sira, urolati i poređati u pleh ili u vatrostalnu činiju.

2. Ulupati jaje, dodati jogurt, izmešati i preliti palačinke. Posuti origanom, a po želji i kačkavaljem. Peći 20-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Prijatno!

Izvor: Pressonline

KFC piletina

Sastojci:

-         Oko 1,2 kilograma bataka ili belog mesa bez kostiju

-         2 jajeta

-         1 kašičica kajenskog bibera

-         2 kašičice soli

-         1 kašičica šećera u prahu

-         1 kašičica ljute paprike u prahu

-         2 kašičice slatke paprike u prahu

-         1 kašičica fino mlevenog origana

-         2 kašičica belog luka u prahu

-         1 kašičica mirođije

-         1 kašičica mlevenog đumbira

-         2 kašičice crnog luka u prahu

-         1 kašičica majorana

-         1 kašičica vegete

-         1/3 šolje usitnjenog korn flejksa

Priprema:

Pomešajte jaja i kajenski biber u činiji, a suve začine sipajte u veliku plastičnu kesu i dobro je protresite. Iseckajte piletinu, stavite je u činiju sa jajima a zatim sve izručite u kesu sa začinima. Postavite piletinu na veliku tepsiju i zaboravite je na desetak minuta.

Nakon toga piletinu pržite u dubokom ulju oko deset minuta ili dok ne dobiju lepu boju.

Gotovu piletinu spustite na ubrus i nakon toga služite uz salatu po želji.

Prijatno!

Izvor: Pressonline

Rolovano belo meso

Potrebno:

500 g pilećeg filea, 200 g slanine, 200 g kačkavalja, 2 dl belog vina, so, suvi začin.

PRIPREMA

Belo pileće meso isecite na šnicle, slaninu narežite na listove, a kačkavalj na kocke. Šnicle izlupajte kuhinjskim čekićem, posolite i začinite. Na svaku šniclu poređajte list slanine i parče kačkavalja, pa uvijte u rolnu i pričvrstite čačkalicom. U tiganj stavite malo ulja pa propržite rolne da porumene sa svih strana. Na kraju dodajte belo vino i dinstajte još 20 minuta.

Izvor: Super recepti

Pileći bataci u salsa sosu

Potrebno:

500 g pilećih bataka, 2 kašike origana, kruška, banana, 2 kašike soka od limuna, 3 kašike seckane nane, 2 kašike čili-sosa, ulje, so, biber

Priprema:

Izlupajte pileće batake, posolite ih i pospite biberom i origanom. Zagrejte teflonski tiganj, blago ga pouljite i ispržite batake. Izvadite ih i u tiganj stavite krušku iseckanu na kockice, bananu, sok od limuna, nanu i čili-sos. Uz stalno mešanje prokuvajte na tihoj vatri, pa piletinu prelijte vrućim voćnim sosom. Služite uz pire ili pirinač. 

Izvor: Blic žena

Piletina sa ajvarom

Potrebno:

500 g pilećih prsa, 3 kašike ajvara, 200 g feta sira, suvi začin, so, biber, brašno, belo vino, ulje.

PRIPREMA

Pileće šnicle istucite, posolite, dodajte začin i biber. Jednu stranu pobrašnite. Pržite na maslinovom ulju sa te strane koju ste pobrašnili. Po potrebi dolijte samo malo vode. Onda okrenite, premažite ajvarom i pospite kockicama feta sira. I dalje lagano pecite, dodajte malo belog vina i poklopite da se sir fino otopi.

Izvor: Super recepti

Pileća krilca u medu

Potrebno

3 kašike maslaca, beli luk, kašika đumbira, 16 pilećih krilaca, 3 kašike meda, četvrtina šolje vorčester sosa, 3 kašike soja-sosa, 3 kašike susama

Priprema:

Samleveni beli luk i đumbir prodinstajte na maslacu. Dodajte krilca i dinstate još tri min. Zatim dodajte med, vorčester i soja sos, pa pržite dok se ne zgusne i pileća krilca ne budu gotova. Na kraju dodajte susam, izmešajte i poslužite. 

Izvor: Blic žena

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.