POTREBNO JE:
1 struk praziluka,
1/2 kg svinjskog mlevenog mesa,
1 ½ kg krompira,
4 šargarepe,
1/2 l jogurta,
1/2 l mleka,
4 kašike brašna,
so, biber, mešavina suvih začina, peršunov list, origano,
40 g parmezana,
ulje,
margarin.
PRIPREMA:
Krompir i šargarepu isecite na kockice i stavite u posoljenu vodu da se kuva. Za to vreme sitno isecite praziluk i prodinstajte ga na ulju, pa kada omekša dodajte mu mleveno meso, ulijte malo vode i ostavite da se dinsta dok voda ne ispari i meso ne bude gotovo. Kada je meso gotovo, posolite ga, pobiberite, dodajte začin i malo origana. Zatim procedite povrće i pomešajte ga sa mesom.
Na malo ulja upržite brašno, postepeno dodajte mleko i brzo mešajte da se razmuti. Dodajte na kraju jogurt, posolite i pobiberite. Tepsiju namažite margarinom, stavite povrće sa mesom, prelijte ga sosom od jogurta i promešajte.
Odgore pospite parmezanom i peršunovim listom i stavite na 200 stepeni da se zapeče.
Izvor: Super recepti