Zapečena testenina sa piletinom

 

Sastojci

350 g makarona

so 

500 g pilećih fileta 

so, biber 

veza mladog crnog luka 

2 kašike maslinovog ulja

250 ml bujona

200 ml slatke pavlake

250 g mini-paradajza

100 g izrendanog ementalera 

1/2 veze peršuna, sitno seckanog

Priprema

1. Testeninu skuvati u posoljenoj vodi, a zatim je ocediti.

2. Pileće filete oprati, prosušiti u krpi, pa iseći na kockice, a zatim posoliti i pobiberiti. Mladi crni luk očistiti, oprati i sitno iseći. Maslinovo ulje zagrejati u tiganju, pa na njemu propržiti meso tako da ravnomerno porumeni sa svih strana, zatim dodati luk i sve zajedno dinstati. Doliti supu (bujon) i slatku pavlaku, pa ostaviti da prokuva, a zatim kuvati na tihoj vatri 6 minuta. Rernu zagrejati na 200 stepeni.

3. Mini-paradajz oprati, očistiti i iseći, pa ga zajedno sa testeninom dodati mesu i pomešati. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Sipati u dublji pleh, posuti ementalerom i peći 15–20 minuta.

4. Izvaditi pleh iz rerne i posuti iseckanim peršunom, a zatim toplo servirati.

Pasta sa piletinom i pavlakom

Sastojci

500 g testenine (spirale, špagete, makarone)

300 g pilećeg filea

6 dl kisele pavlake

300 g šampinjona

so

origano

parmezan

100 g kačkavalja

150 g feta-sira

Priprema

Iseckajte piletinu na kockice, posolite i pospite origanom, pa je pržite dok ne porumeni, a onda dodajte šampinjone iseckane na listiće. Kada se sve uprži (nestane vode), dodajte pavlaku. Testeninu skuvajte prema uputstvu i procedite. Servirajte je i prelijte sosom, pospite malo rendanim kačkavaljem, kockicama feta-sira, i na kraju obilno pospite rendanim parmezanom.

Izvor: Stvar ukusa

Sataraš

Sastojci

 2-3 kašike maslinovog ulja

1 velika glavica crnog luka

1 ljuta papričica

2 crvene paprike

2 zelene paprike

1 žuta paprika

400 g paradajza

1 kašičica šećera

1-2 jaja (opciono)

Priprema

Na dve-tri supene kašike maslinovog ulja propržite na kocke iseckan crni luk, dodajte sitno iseckanu ljutu papričicu i na kocke ili trake iseckane paprike.

Pržite poklopljeno, na umerenoj vatri, oko 10 minuta, pa dodajte oljušten i iseckan paradajz, šećer, so i biber, poklopite i krčkajte oko 15-20 minuta. Povremeno promešajte. Na kraju doterajte ukus solju i biberom.

Ako stavljate jaja, prvo ih umutite viljuškom u činiji, pa ih sipajte u bećarac i sve dobro promešajte.

Izvor: Porodične gastronomije

Vojvođanska mućkalica

Sastojci

150 g svinjetine

150 g teletine

senf

2 kašike ulja

Mućkalica:

150 g crnog luka

150 g paprika iz turšije

kašika paradajz-pirea

malo supe od mesa

gustin po potrebi

Priprema

1. Obe vrste mesa iseckajte na komadiće, pa ih nabodite na drvene ili metalne ražnjiće.

2. Premažite ih uljem i ostavite da odstoje oko sat. Potom ih namažite senfom i ispecite na roštilju.

3. Alternativa je gril tiganj odnosno gril toster.

4. Oljuštite crni luk i isecite ga na krupnije kocke. U tiganju zagrejte malo ulja i propržite luk, pa dodajte paprike iseckane na kockice. Umešajte kašiku paradajz-pirea, nalijte malo

supe, posolite i začinite tucanom paprikom.

5. Kuvajte dok se sos ne zgusne. Ako je mućkalica ređa, dodajte malo gustina.

Izvor: Stvar ukusa

Sočni pilav

Sastojci

komad belog pilećeg mesa

pakovanje svežih šampinjona

2 struka praziluka

2 čena belog luka

1/2 manje glavice kupusa (oko 500 g)

100 g pirinča

so, biber

Priprema

Belo meso skuvajte. Kada se ohladi, isecite na kockice. Supu ostavite da kasnije nalijete pilav.

Praziluk isecite na kolutove i pržite na ulju, dodajte sitno seckan beli luk, seckane šampinjone i sitno isečen kupus (kao za salatu).

Sve zajedno pržite par minuta, dodajte belo meso i pirinač, posolite i pobiberite, nalijte supom u kojoj se kuvalo meso. Pecite na 200 stepeni pola sata.

Izvor: Stvar ukusa

Palačinke sa spanaćem i paradajzom

Sastojci

- 400 g pšeničnog brašna

- 4 jaja 

- 500 ml kisele vode

- 200 ml jogurta 

- so, biber

- muskatni oraščić 

- 2 čena belog luka 

- 2 kašike maslaca

- 150 g spanaća 

- 500 g paradajza

- 300 g rendanog tvrdog sira

- začinsko bilje i paradajz za ukrašavanje

Priprema

1. U posudi zamesiti glatko testo od brašna, jaja, kisele vode i jogurta. Dodati so, biber i muskatni oraščić. Očistitit beli luk i sitno ga iseckati. U tiganju zagrejati ulje i na njemu prodinstati beli luk.

2. Spanać očistiti, oprati i ostaviti da se dobro ocedi. Sitno ga iseckati, dodati ga belom luku i sve kratko prodinstati. Dodati so, biber i muskatni oraščić. Skinuti sa ringle, ostaviti da se ohladi i time puniti palačinke. U drugom tiganju zagrejati maslac i peći palačinke. Pečene palačinke slagati na tanjir.

3. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Paradajz oprati i očistiti i iseći na kolutove. Paradajz i rendani sir poređati po palačinkama. Urolati ih i poređati po podmazanom plehu. Peći u rerni 15 min.

4. Pečene palačinke izvaditi iz pleha, posuti ih začinskim biljem i ružicama od svežeg paradajza.

Izvor: Stvar ukusa

Sočne krmenadle iz rerne

Sastojci

6 krmenadli

kašika soja sosa

2 kašike biljnog ulja

kašika Vorčester sosa

kašičica soka od limuna

2 kašike smeđeg šećera

2 kašike paradajz sosa

Priprema

1. Zagrejte rernu na 180 C.

2. U činiji pomešajte soja sos, biljno ulje, Vorčester sos, sok od limuna, šećer i paradajz sos.

3. Krmenadle poređajte u nauljen pleh za pečenje i premažite polovinom sosa. Pecite ih u zagrejanoj rerni oko 30 minuta. Nakon toga okrenite meso, premažite ostatkom sosa i pecite još 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Domaće lazanje

Sastojci

Za ragu:

4 kašike maslinovog ulja

4 celera

2 šargarepe

1 crni luk

2 čena belog luka

1 veza ruzmarina

700 g mlevene junetine

340 g mlevenog svinjskog mesa

1 flaša crvenog vina (750 ml)

2 konzerve od 400g pirea od paradajza

200 ml juneće supe

so 

mleveni biber

Za bešamel sos:

1 l mleka

2 lovorova lista

četvrtina crnog luka

prstohvat muskatnog oraščića

50 g putera

50 g brašna

pakovanje testa za lazanje

125 g mocarela sira

malo rendanog parmezana

crni biber

2 kašike putera

Priprema

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

2. Za  pripremu ragua, zagrejte maslinovo ulje  u tiganju , pa ubacite isečeni celer, šargarepu i luk. Pržite petnaestak minuta, dok povrće ne omekšai dobije zlatnu boju. Dodajte ruzmarin i iseckani beli luk, i pržite još par minuta.

3. Dodajte mleveno meso , i pržite dok ne ispari sva voda iz tiganja.

4. Sipajte oko 400 ml vina i dobro promešajte. Ostavite da se kuva 45 minuta.

5. Kada ispari alkohol iz vina, dodajte juneću supu i pire od paradajza. Kuvajte bez poklopca dva sata. Posolite i pobiberite.

6. Za bešamel sos, sipajte mleko u šerpu, dodajte dva lovorova lista, iseckani crni luk i muskatni oraščić. OStavite da provri.

7. I drugoj posudi otopite puter i dodajte brašno. Lepo izmešajte i kuvajte 2 minuta. Sklonite mleko sa vatre i postepeno dodajte smesu od brašna, uz konstantno mešanje.

8. Gotovo testo za lazanje prokuvajte u posoljenoj vodi 3 minuta. Dno posude u kojoj ćete peći lazanje premažite bešamel sosom, potom stavite koru, pa parmezan i mocarelu isečenu ne četvrtine, posolite i pobiberite i dodajte meso. Ponovite postupak sve dok imate sastojaka. Na vrh stavite komadiće putera i pecit u rerni 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Goveđi gulaš sa crnim vinom

Sastojci

700 g mlade govedine

5 glavica luka

3 čena belog luka

lovorov list

ulje

4 kašičice mlevene crvene paprike

2 dl crnog vina

so, biber

Priprema

1. Govedinu operite, isecite na kockice i ostavite 10 minuta u hladnoj vodi.

2. Za to vreme očistite luk i isecite ga na tanke kolutiće, očistite i beli luk i usitnite ga, pa sve zajedno propržite na malo ulja dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

3. Izvadite meso iz vode, ocedite i dodajte dinstanom luku, promešajte, dolijte vode toliko da prekrije meso pa lagano kuvajte dok meso ne omekša. Dodajte vode po potrebi jer meso mora da bude u vodi, a kad omekša dodajte lovor, posolite, pobiberite, dodajte papriku koju ste pre toga propržili na malo ulja kako biste dobili zapršku.

4. Sve promešajte i dodajte vino, a kad gulaš postane malo gušći jelo je gotovo. 

Izvor: Stvar ukusa

Piletina u pikantnom sosu od vina

Sastojci

kašika maslinovog ulja

kašika usitnjenog belog luka

1,5 kg pilećeg belog mesa (isečeno na trake ili veće komade po želji)

kašika mlevene paprike

200 g smeđeg šećera

200 ml crnog vina

so i biber po ukusu

Priprema

1. Zagrevajte ulje na umerenoj temperaturi. Usitnjen beli luk ispržite dok ne omekša, a zatim dodajte piletinu. Meso pržite oko 10 minuta dok ne bude pečeno s obe strane.

2. Iscedite višak ulja iz tiganja. Preko piletine pospite papriku i smeđi šećer, pa prelijte vinom. Poklopite i ostavite da se krčka 15 do 20 minuta. Povremeno prelivajte meso sosom od vina i posolite i pobiberite po ukusu.

Izvor: Stvar ukusa

Musaka na grčki način

Sastojci

Osnova

6 patlidžana srednje veličine

maslinovo ulje (za prženje patlidžana)

Za sos sa mesom

750 g mlevene junetine ili jagnjetine

2 glavice crvenog luka, srednje veličine (sitno iseckane na kockice)

2 čena belog luka (usitnjena)

400 g paradajza (iseckanog)

2 kašike pirea od paradajza

kašičica šećera

šolja crvenog vina

morska so i biber

lovorov list

prstohvat cimeta

1/4 šolje maslinovog ulja

Za bešamel sos

875 ml mleka

100 g putera

100 g brašna

prstohvat muskatnog oraščića

2 žumanceta

100 g parmezana + za posipanje musake

Priprema

1. Patlidžanima odstranite peteljke i isecite uzdužno na komade debljine oko 1 cm. Posolite i ostavite oko pola sata.

2. Isperite patlidžan i iscedite višak vode, pa ih utapkajte paprinim ubrusom. Propržite patlidžan na ulju dok ne porumeni. Isprženo povrće stavite na papirni ubrus kako bi se iscedio višak ulja.

Sos sa mesom

3. Zagrejte veći tiganj na srednjoj temperaturi i dodajte maslinovo ulja, a zatim i iseckan crni luk i pržite dok ne omekša i porumeni. Nakon toga dodajte beli luk, pire od paradajza i mleveno meso. Sve promešajte, pa zatim dodajte i crveno vino. Kada vino ispari dodajte pire od paradajza, šećer, cimet, lovorov list i so i biber po ukusu. Kada počne da vri, smanjite temepraturu i ostavite da se krčka oko pola sata, dok skoro sva tečnost ne ispari.

Bešamel sos

4.  U velikom tiganju otopite puter na srendjoj temperaturi. Dodajte  brašno i konstantno mešajte da se smesa zgusne. Zatim dodajte toplo mleko postepeno u neprekidnom mlazu. Mešajte konstantno da se ne bi stvorile grudvice. Kada se zgusne, sklonite sa ringle  idodajte žumanca, so, biber, muskatni oraščić i parmezan. Brzo mešajte kako se jaja ne bi pretvorila u omlet.

Slaganje musake

5. Vatrostalnu posudu ili pleh (veličine oko 20x30 cm) namažite puterom, pa po dnu poređajte patlidžan. Preko stavite smesu sa mesom, zatim još jedan red patlidžana i preko bešamel sos. Poravnajte sos kašikom. Po želji možte posuti musaku parmezanom. Musaku pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 C oko sat vremena, dok ne porumeni. Sačekajte da se musaka ohladi, pa je poslužite uz svežu salatu.

Izvor: Stvar ukusa

Pileći ražnjići sa kikiriki prelivom

Sastojci

pileće belo meso (3 kg)

korijander

so

beli biber

vegeta

beli luk (oko 100 gr za ražnjice + oko 100 gr za preliv od kikirijija)

crni luk (1-2 glavice)

puter

slatka soja

sok od limuna (1 limun)

prženi kikiriki (½ kg)

crvene ljute papričice (1-2 kom.)

med (2 supene kaške)

terasi (koncentrat od rakova, veoma jaka aroma) – 1 mala kašičica

list od zelenog limuna (2-3 kom)

šećer od šećerne trske (oko 1-2 supene kasike, zavisi od ukusa)

Priprema

Ražnjići:

Pileće belo meso (jos u komadima) preliti sokom od limuna i posoliti, ostaviti da odstoji oko 15 minuta u frižideru.

Beli luk prodinstati na vrelom ulju zatim skloniti sa strane.

U blender staviti:

-beli luk predhodno proprženi

-korijander

-beli biber

-so

-vegeta

-malo ulja ostalog od prženja belog luka

Ovaj sastojak dobro izgnječiti, dok ne postane glatka masa (Indonežani to rade na avanu). Zatim pomešati sa iseckanom piletinom i dodati meda i malo slatke soje. Začinjeno meso staviti ponovo u frižider da ostoji još oko 30 minuta. Posle ih nabadati na drvene štapiće.

Način pečenja:

Sos/preliv sa pečenje:

U poludubokoj posudi staviti putera, malo meda i slatke soje i ručno pomešati. Ražnjiće peći na roštilju dok ne postane polu-pečeno, zatim ražnjiće umakati u posudu sa sosom i odmah zatim nastaviti pečenje dok ne postane pečeno.

Preliv od kikirikija:

U blender staviti: crni luk, beli luk, 1-2 crvene ljute papričice, šećer od šećerne trske, terasi. Sve usitniti dok ne postane glatka masa.

II smesa:

U blender/seckalici usitniti prženi kikiriki dok postane glatka.

Na ulju propržiti smesu i list od limuna, i kada malo porumeni dodati smesu II (kikiriki) i malo vode i malo slatke soje. Pržiti tako sve dok se ukuva lepo, to jest počne da se odvaja masnoća.

Vodu dodati onoliko koliko želite da vam preliv bude gust ili redak.

Ražnjiće preliti sosevima.

Izvor: Stvar ukusa

Pile s maslinkama

Sastojci

1-1/2 pile (oko 1,2 kg) 

so, biber

glavica belog luka 

4 glavice crnog luka 

3 kašike maslinovog ulja

150 g zelenih maslinki bez koštica

sok od 2 limuna 

400 ml instant pileće supe (kocka) 

aleva paprika

po vezica nane i peršuna

Priprema

1. Pile oprati, osušiti i iseći na 12 delova. Istrljati solju, biberom i paprikom. Glavicu belog luka prepoloviti. Crni luk oljuštiti, iseći na četvrtine. U posudi za pečenje zagrejati ulje i na njemu sa svake strane propržiti komade piletine, beli i crni luk. Dodati maslinke, naliti sokom od limuna i pripremljenu pileću supu.

2. Pećnicu zagrejati na 175 stepeni. Ljutu papričicu oprati, očistiti, iseckati. Nanu i peršun oprati, prosušiti, listiće iskidati. Sa papričicom staviti oko piletine, peći oko 30 minuta.

3. Sok od pečenja po potrebi malo zgusnuti skrobom. Po želji piletinu služiti sa kus-kusom.

Izvor: Stvar ukusa

Punjeni patlidžan

Potrebno:

4 patlidžana, 

3-4 kašike soka od limuna, 

2 glavice crnog luka, 

3 kašike ulja, 

čen belog luka, 

150 g pirinča, 

500 ml povrtnog bujona, 

100 ml suvog belog vina, 

7 manjih paradajza, 

400 g svinjskih krmenadli, 

2 kašike putera, 

komad od 50 g parmezana, 

pola veze peršuna, 

so, biber i prstohvat šećera.

Priprema:

1. Patlidžane operite i prepolovite po dužini. Kašičicom izdubite meso (ostavite pola cm od kore), isecite na kockice i poprskajte sokom od limuna. U posudi zagrejte dve kašike ulja i kratko propžite usitnjen crni i beli luk.

2. Dodajte kockice patlidžana i dinastajte dva minuta. Umešajte 150 g pirinča, sipajte bujon i belo vino, poklopite posudu i kuvajte oko 20 minuta. Pet paradajza operite, zasecite unakrsno, prelijte kipućom, pa isperite hladnom vodom.

3. Paradajze oljuštite, izrežite na kockice i dodajte u posudu nekoliko minuta pre kraja dinstanja. Krmenadle operite, prosušite, izrežite na trake duge pet cm, ispržite na preostalom ulju sa obe strane, posolite i pobiberite.

4. Meso pomešajte sa pirinčem, dodajte dve kašike putera i prstohvat šećera. Izdubljene patlidžane napunite sa tri kašike fila. Ostatak fila stavite u vatrostalnu činiju i poređajte napunjene polovine patlidžane.

5. Ravnomerno rasporedite tanke kolutove paradajza, narendajte parmezan i pecite u rerni na 175 stepeni oko 60 minuta (20 minuta pre kraja posudu pokrijte folijom). Patlidžane izvadite iz rerne, pospite sitno seckanim peršunom i servirajte.

izvor: Večerenje novosti

Karađorđeva šnicla od krompira

Sastojci

4 veća krompira

2 jaja

3 kašike brašna

3 kašike prezli

100g domaćeg kajmaka

150g pečenice

150g kačkavalja

biber, so

Priprema

1. Krompir obarite, ispasirajte, posolite i pobiberite, dodajte jaja, brašno i prezle. Sve dobro umesite tako da se ne lepi za prste.

2. Odvojite jedno parče i na foliji ga rastanjite kao pljeskavicu, premažite je po sredini sa malo kajmaka, stavite pečenicu seckanu na trakice i rendani kačkavalj, i uz pomoć folije uvijte pljeskavicu u formu Karađorđeve šnicle.

3. Prstima zatvorite krajeve i sada je možete pržiti u dubokom ulju dok ne porumeni.

Izvor: zena.blic.rs

Zapečen krompir pire sa belim lukom

Sastojci

1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na četvrtine

puter, za prženje

čen belog luka

140 ml mleka

25 g prezli

25 g narendanog Grijer sira, ili kačkavalja po ukusu

2 grančice majčine dušice

Priprema

1. Kuvajte krompir u punoj šerpi vode oko 15 minuta, dok ne omekša. Dobro procedite.

2. Malo putera zagrejte u istoj šerpi u kojoj se kuvao krompir i pržite iseckan čen belog luka oko minut, dok ne omekša. Nakon toga, sipajte u tiganj mleko i zagrejte dok ne postane mlako. Vratite skuvan krompir u šerpu, sklonite s vatre i izmeljajte krompir dok ne dobijete homogenu smesu.

3. Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh ili vatrostalnu posudu veličine 20x30 cm stavite pire. Pospite prezlama, sirom i iskidanom majčinom dušicom. Pecite oko 15 minuta dok se sir ne otopi i prezle ne porumene i postanu hrskave.

Napomena: Po želji možete kuvati krompir u posoljenoj vodi.

izvor: Stvar ukusa

Ukusno i nesvakidašnje: Pljeskavice od karfiola

Ukusne lagane pljeskavice, pogodne za vegetarijance ili one koji vode računa o svojoj liniji.

Sastojci:

2 glavice karfiola

3 čena belog luka (usitnjen)

šolja brašna

2 jajeta

150 g kačkavalja

kašika peršuna

1/3 šolje tople vode

na vrh kašičice soli i bibera

maslinovo ulje za prženje

Priprema: 

1. Karfiol obarite u vodi dok ne omekša, oko 5-6 minuta. Ocedite i isperite hladnom vodom. Zatim isecite na sitne komade. 

2. U posebnoj posudi pomešajte karfiol, brašno, beli luk, umućena jaja, narendan tvrdi sir, peršun, so i biber. Dodajte vodu i izmešajte sastojoke dok se ne sjedine. Smesa treba biti dovoljno gusta da se pljeskavice mogu lepo izliti (poput smese za uštipke). Pljeskavice pržite na maslinovom ulju. 

izvor: stvarukusa

Punjene pljeskavice od pilećeg mesa

Sastojci:

600 grama mlevenog pilećeg mesa

100 grama sira ili kačkavalja

soli po ukusu

kašičica suvih začina

1 jaje i sredina hleba po potrebi

1 dl ulja za prženje

Priprema:

umutiti jaje, dodati pileće mleveno meso, malo soli začine i sredinu bajatog hleba koliko je potrebno da se zamesi meso. Povremeno nauljiti ruke, kako se meso ne bi lepilo. Podeliti meso na 6 jednakih delova, pripremiti pek papir, malo ga premazati uljem i oblikovati meso. Na jednu polovinu staviti parče sira ili kačkavalja, prekriti drugom polovinom i prstima zatvoriti sve tri strane.

Postupak ponoviti sa ostalih pet delova.

U tiganju zagrejati ulje i na laganoj vatri pržiti pljeskavice sa obe strane da porumene, Vaditi ih viljuškom na kuhinjski papir.

Služiti tople uz pire krompir i salatu po želji

Izvor: Gastronomija.info

Pileći rolat sa šampinjonima

Sastojci

1 celo pile

200 g svežih šampinjona

100 g tvrdog sira

1 veća glavica crnog luka

3 kašike suvog začina

malo bibera

1 kašika mlevene crvene paprike

malo ulja

kanap za vezivanje

Priprema

1. Luk izdinstajte sa šampinjonima na malo ulja, i začinite. Meso odvojite od koske.

2. Istanjeno meso začinite sa suvim začinom ,biberom i sitnom paprikom.

3. Na celu površinu istresete dinstane šampinjone i odozgo poređate listove sira.

4. Urolajte pažljivo, vežite kanapom, stavite u tespiju i prelijte sa malo vode i ulja.

5. Pecite oko 2 sata na 200 stepeni.

Izvor: serpica.net

Pečene makarone s jogurtom

Sastojci

400 g makarona 

1 l jogurta

3 jajeta

2 kašike maslinovog ulja

malo soli

Priprema

1. Pomešajte jogurt, jaja, so i sirove makarone. 

2. Podmažite vatrostalnu činiju i preručite masu. Ako je potrebno dodajte još jogurta da makarone ogreznu i šupljine se napune masom. 

3. Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok sve ne porumeni. 

4. Služite toplo. Ako volite, prelijte pavlakom, majonezom, kečapom ili narendajte kačkavalj.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.