Brza torta bez pečenja i kuvanja. Kada pravite ovu tortu imate vremena da se posvetite i sebi, deci prijateljima i da opet budete super domaćica jer ćete poslužiti ukusnu poslasticu :) Zato pravite je često, i sa malim izmenama imaćete
uvek drugačiju ukus i doživljaj.
Sastojci:
- 500 gr. posnog mlevenog keksa (najbolje posna plazma)
- 3 dcl. soka od pomorandže - kupovni ili ceđeni
- 200 gr. šećera u prahu
- 250 gr. posnog margarina
- 150 gr. posne čokolade
- 250 gr. mlevenih oraha
- 1,5kg. banana
- 2 kesice šlaga
- 1 limun
Kalup 26 cm. Može i za nijansu manji ili veći.
Priprema:
Čokoladu stavite u blago zagrejanu rernu da se rastopi pa krenite da pravite tortu.
U vanglu ubacite omekšali margarin i šećer, rukom zamesite pa dodajte orahe, keks, sok. Mesite da masa postane kompaktna, pa je podelite na dva dela. U jedan stavite čokoladu i izmešajte.
Na dno tacne, kalupa, tepsije poravnajte čokoladni deo, potom banane koje ste predhodno ogulili i poprskali limunovim sokom. Odgore stavite svetli deo, lepo zagladite pa ukrasite šlagom.
Neka ovako stoji par sati u frižideru, ili do sutra pa je poslužite.
{vembed Y=tNGIHd6ktaM}
Izvor: serpica.net